Η Mercedes-Benz στηρίζει τη γνώση

Δίπλα στους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Διαγωνισμό τεχνολογίας «F1 in Schools»

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz είναι ο περήφανος χορηγός της Ελληνικής Ομάδας INFINITE RACING που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας “Formula 1 in Schools” στo Όστιν του Τέξας!

Η Mercedes-Benz, πάντα αρωγός σε εξαιρετικές προσπάθειες που προάγουν την εξέλιξη, κυρίως όταν αυτές προέρχονται από ταλαντούχους νέους, είναι περήφανος, χορηγός της ομάδας ΙNFINITE RACING. Η 5μελής ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης κέρδισε τους Πανελλαδικούς Τελικούς και θα είναι η μία εκ των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας “Formula 1 in Schools” από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου 2016 στο Όστιν του Τέξας.

Ο Διαγωνισμός «F1 in Schools» είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.


Το αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται σθεναρά η ομαδικότητα και η συνεργασία.

Η Mercedes-Benz είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα δώσει το όνομά της στο λιλιπούτειο μονοθέσιο της ομάδας που αρίστευσε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Αν η ομάδα INFINITE RACING ακολουθήσει την πορεία της ομάδας Mercedes AMG Petronas με τις επιτυχίες της στην F1, τότε  σίγουρα μία θέση στο βάθρο των νικητών θα είναι δική της.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...