Drift Mode στην επόμενη Mercedes-AMG E63

Σύμφωνα με τον Tobias Moers, θα διατίθεται το σύστημα για την ευχαρίστηση των drifters

  • -
  • -

Μέχρι… προχτές χρειαζόταν ένα καλό πισωκίνητο, δύο έμπειρα χέρια και το ESP στο off για να πλαγιολισθήσεις. Τώρα… η νέα εποχή έρχεται με βοήθεια από τα ηλεκτρονικά συστήματα. Το Ford Focus RS εξοπλίζεται με ένα σύστημα που λέγεται Drift Mode και δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβεις τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο σε αυτή την επιλογή. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Το σύστημα αυτό φαίνεται να «ζήλεψε» η AMG και σκέφτεται να εξοπλίζει και αυτή τα νέα της μοντέλα με drift mode. Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι η AMG άφησε στην άκρη την πίσω κίνηση και χρησιμοποιεί πλέον τετρακίνηση στα δυνατά της μοντέλα, κάτι που φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσει και η BMW.

Κατά την παρουσίαση του νέου AMG GT Roadster και GT C, ο επικεφαλής της φίρμας Tobias Moers, δήλωσε ότι θα υπάρχει τετρακίνηση και drift mode σε επόμενα μοντέλα. Επίσης, ανέφερε ότι το σύστημα AWD θα έχει τη δυνατότητα να κατανέμει το 100% της ροπής στον πίσω άξονα, ώστε να βοηθήσει τους λάτρεις του drift να πλαγιολισθήσουν ευκολότερα. Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα διατίθεται το νέο σύστημα, ωστόσο φήμες θέλουν να προσφέρεται στην επόμενης γενιάς Mercedes-AMG E63.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...