Το πιο γρήγορο VW Beetle στον κόσμο

Αυτό το θηρίο των 550 ίππων έφτασε τα 328 km/h

  • -
  • -

Ένα ειδικά εξελιγμένο σκαθάρι με 550 ίππους έγραψε νέο ρεκόρ ταχύτητας στην εκδήλωση World Speed που πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Bonneville της Utah. Το Volkswagen Beetle LSR (Land Speed Record) φορώντας ένα τούρμπο 2λιτρο TSI κατάφερε να σημειώσει ταχύτητα 328,195 km/h σε απόσταση ενός μιλίου.

Φυσικά για να αναπτύξει τέτοια ταχύτητα το αυτοκίνητο διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές για το ρεκόρ. Η απόδοση του 2λιτρου TSI εκτινάχτηκε στους 550 ίππους, με τη χρήση νέου τούρμπο βαλβίδων, εκκεντροφόρων, κυλίνδρων και κεφαλών. Επιπλέον, η ροπή μετά από αυτές τις μετατροπές έφτασε τα 571 Nm.

Για να αποδίδει καλά κάτω από αυτές τις σκληρές συνθήκες, το Beetle εφοδιάζεται με ειδικά ελαστικά και τροχούς για οδήγηση στο αλάτι της λίμνης, ενώ και το αμάξωμα είναι σημαντικά πιο χαμηλό. Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης επίσης χρησιμοποιείται για να παρέχει καλύτερη πρόσφυση, ενώ και ένα πακέτο ασφάλειας συμπεριλαμβάνεται στο αυτοκίνητο. Περιλαμβάνει έναν κλωβό ασφαλείας, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες πέντε σημείων και σύστημα πυρόσβεσης. Τέλος για να επιβραδύνουν το αυτοκίνητο από την υψηλή ταχύτητα έχουν χρησιμοποιηθεί δύο αλεξίπτωτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...