Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις Μαζικές Μεταφορές

Η τιμή του εισιτηρίου θα διαμορφώνεται ανάλογα με την απόσταση

  • -
  • -

Στη ΔΕΘ, στο εκθεσιακό περίπτερο του ΟΑΣΑ παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ελέγχου των εισιτηρίων που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου. Ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια είναι αυτό που θα βελτιώσει τα έσοδα του ΟΑΣΑ και θα πατάξει τη «λαθρεπιβίβαση» η οποία του στοιχίζει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι προσωποποιημένο και θα πάρει μέσα στο 2017 τη θέση του «χάρτινου» και των καρτών απεριορίστων διαδρομών. Το αντίτιμο θα είναι ανάλογο της απόστασης που καλύπτεται και έτσι αναμένεται να μειωθούν οι τιμές στις μικρές αποστάσεις και να αυξηθεί στις μεγαλύτερες, κάνοντας με αυτό τον τρόπο δικαιότερο τον τρόπο υπολογισμού της τιμής του εισιτηρίου.

Η νέα κάρτα με τη μορφή πιστωτικής θα μπορεί να φορτώνει ένα ποσό στο εκδοτήριο, μέσω πιστωτικής κάρτας, από το διαδίκτυο, με sms και αρκετούς άλλους τρόπους κάνοντας τη πρόσβαση πιο εύκολη σε σχέση με τις εκδόσεις των «χάρτινων» εισιτηρίων.

Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017 θα λειτουργήσουν τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ, ενώ αργότερα μέσα στον Ιούνιο θα είναι έτοιμες και οι μπάρες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς τρένων, μετρό και του προαστιακού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...