NEO FORD EDGE: Το επιβλητικό SUV

Τολμηρό σε εμφάνιση, δυναμικό σε χαρακτήρα και προηγμένο σε τεχνολογία, το νέο Edge ήρθε στην κορυφή της γκάμας SUV της Ford

  • -
  • -
ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Το νέο Ford Edge σε κερδίζει άμεσα με την επιβλητική του εμφάνιση, κάτω από την οποία κρύβονται κορυφαίο επίπεδο άνεσης, τεχνολογίες αιχμής και δυναμική συμπεριφορά. Κατασκευάζεται στο Ontario του Καναδά και είναι η ναυαρχίδα στη γκάμα SUV της Ford. Ένα ρόλο που παίζει με επιτυχία όχι μόνο λόγω των μεγάλων διαστάσεων και της εξωτερικής του σχεδίασης, αλλά και του εσωτερικού που διακρίνεται για την κορυφαία ευρυχωρία, την αρμονική αισθητική, την ανώτερη ποιότητα κατασκευής, την πολυτέλεια και τον πλούσιο εξοπλισμό.

Η καμπίνα του Ford Edge αποπνέει μία premium αίσθηση από τη στιγμή που ανοίγουν οι πόρτες. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν το επίπεδο άνεσης είναι το σύστημα Active Noise Control που λειτουργεί όπως τα ακουστικά καταστολής θορύβων, τα θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, η πανοραμική ηλιοροφή, το θερμαινόμενο τιμόνι, αλλά και το Ford SYNC 2 που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει με απλές καθημερινές φράσεις τις λειτουργίες των συστημάτων τηλεφώνου, ψυχαγωγίας, κλιματισμού και πλοήγησης.

Το Ford Edge προσφέρεται με δύο πολύ ισχυρούς κινητήρες 2.0 TDCi diesel. Ο ένας αποδίδει 180 ίππους με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,9 sec και τελική ταχύτητα 200 km/h, ενώ η ισχυρότερη έκδοση 210 PS Bi-turbo επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 9,4 sec μέχρι την τελική ταχύτητα των 211 km/h. Και οι δύο εκδόσεις καταναλώνουν μόλις 5,8 l/100 km με εκπομπές CO2 149 g/km! Τα μοντέλα 2.0 TDCi 180 ίππων εφοδιάζονται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και οι εκδόσεις 210 ίππων με εξατάχυτο αυτόματο PowerShift που λειτουργεί και μέσω χειριστηρίων (paddles) στο τιμόνι.



Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το Intelligent All Wheel Drive που προσφέρει σίγουρο πάτημα στο δρόμο, ιδιαίτερα σε ολισθηρές συνθήκες. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης μπορεί να κατανέμει μέχρι και το 100% της ροπής στους εμπρός ή πίσω τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο. Ο απολαυστικός οδηγικός χαρακτήρας, η άμεση απόκριση και η ευελιξία ενισχύονται από το προηγμένο σύστημα Ford Adaptive Steering, που αλλάζει το λόγο υποπολλαπλασισμού διεύθυνσης σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος. Για όσους επιθυμούν ακόμη πιο σπορ αίσθηση από το τιμόνι, το σύστημα περιλαμβάνει και Sport mode.

To Ford Edge διατίθεται στις εκδόσεις Trend, Titanium, Sport και Vignale (από τέλη Νοεμβρίου 2016). Ο πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει 7 αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς εμπρός, γονάτων οδηγού και κεφαλής εμπρός και πίσω) και συστήματα ευστάθειας (ESP) και Υποβοήθησης στην ανηφόρα (Hill Launch Assist). Επιπλέον, εμπλουτίζεται με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων για την υποστήριξη προηγμένων τεχνολογιών που μπορούν να μειώνουν το στρες της οδήγησης και βοηθούν στο έλεγχο του οχήματος. Ας δούμε τις πιο σημαντικές στην επόμενη σελίδα.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΕΣΗΣ

Intelligent Speed Limiter: αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας ορίου ταχύτητας και προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα του οχήματος.

Active Noise Control: παράγει ακουστικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος που εξουδετερώνουν το θόρυβο του κινητήρα στο εσωτερικό.

Hands-Free Tailgate: ανοίγει αυτόματα το πορτμπαγκάζ με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Infotainment SYNC 2: με φωνητικό έλεγχο για τις λειτουργίες των συστημάτων τηλεφώνου, ψυχαγωγίας, κλιματισμού και πλοήγησης.

 

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Inflatable Rear Seatbelts: Πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο.

Emergency Assistance: μετά από ένα ατύχημα συνδέει αυτόματα τους επιβάτες με κέντρα έκτακτης ανάγκης.

Glare-Free Highbeam: ανιχνεύει είτε αντίθετα ερχόμενα ή κινούμενα προς την ίδια κατεύθυνση προπορευόμενα οχήματα και εμποδίζει το φως που θα μπορούσε να τυφλώσει τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Adaptive Front Lighting: για προσαρμογή της γωνίας δέσμης των προβολέων LED σύμφωνα με το οδηγικό περιβάλλον.

Ford MyKey: Σύστημα παραμετροποίησης κλειδιών.

 

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Adaptive Steering: μεταβάλλει τον λόγο υποπολλαπλασιασμού της κρεμαγιέρας διευκολύνοντας τους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες και παραμένοντας άμεσο στις υψηλότερες.

Front Wide-View Camera: χρησιμοποιεί μία κάμερα στην εμπρός μάσκα για μια ευρυγώνια απεικόνιση του δρόμου - αριστερά και δεξιά - στην έγχρωμη οθόνη αφής 8’’ του ταμπλό.

Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection: ανιχνεύει οχήματα και πεζούς εμπρός και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Άλλες τεχνολογίες είναι οι: Active City Stop, Blind Spot Information, Traffic Sign Recognition και Lane Keeping Aid.

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Active Park Assist: ελέγχει το τιμόνι ενώ ο οδηγός είναι υπεύθυνος για το γκάζι και το φρένο.

Perpendicular Parking: παρκάρει με όπισθεν το αυτοκίνητο hands-free, σε χώρους δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.

Park-Out Assist: βοηθά τον οδηγό να εξέρχεται από ένα παράλληλο χώρο στάθμευσης.

Side Parking Aid: εκπέμπει ακουστικές προειδοποιήσεις και προβάλλει στην οθόνη δείκτες απόστασης από αντικείμενα γύρω από το όχημα.

Cross Traffic Alert: προειδοποιεί τον οδηγό που ξεπαρκάρει με όπισθεν για οχήματα που μπορεί να διέρχονται πίσω του.


VIDEOS

Ford Edge 2015

Ford Edge_2014 Reveal

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...