Peugeot eF01: Σπαστό ηλεκτρικό ποδήλατο

Φορτίζει και από τη 12βολτη θύρα του αυτοκινήτου

  • -
  • -

Δίπλα ή… μέσα στο Peugeot 5008 θα βρίσκεται το πρώτο σπαστό αμιγώς ηλεκτρικό ποδήλατο της γαλλικής εταιρείας, τα οποία θα παρουσιαστούν στην ερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το eF01, όπως το ονομάζει η φίρμα, βασίζεται στην τεχνολογία που είχε αναπτύξει η Peugeot το 2009, ωστόσο το εν λόγω ποδήλατο μπορεί να «διπλωθεί» σε μόνο 10 δευτερόλεπτα.

Η ισχύς του eF01 προέρχεται από μια μικρή μπαταρία λιθίου-ιόντων με την αυτονομία να υπολογίζεται στα 30 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 20 km/h. Προφανώς, η μπαταρία είναι επαναφορτιζόμενη, αλλά η διαφορά είναι ότι μπορεί να φορτιστεί και από τη 12βολτη θύρα των αυτοκινήτων. Για μια ολοκληρωμένη φόρτιση χρειάζεται 2 ώρες και το βάρος του είναι 17 κιλά.

Το νέο Peugeot eF01 έχει σκοπό να κάνει τη μετακίνηση στις μεγαλουπόλεις πολύ πιο εύκολες και χωρίς να… ιδρώσετε. Επίσης, στα πλεονεκτήματα είναι η αναδίπλωσή του, αφού μπορεί κανείς να το τοποθετήσει εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο, όπου μπορεί και να φορτιστεί. Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται στο τέλος του μήνα, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...