Toyota GT-86 με κινητήρα Nissan GT-R (video)

Ένα θηρίο 1.000 ίππων δημιούργησαν οι Αυστραλοί

  • -
  • -

Αυτή η μετατροπή έρχεται να βάλει τέλος στα παράπονα που αφορούν την έλλειψη ισχύος του Toyota GT-86. Ένας βελτιωτής από την Αυστραλία άλλαξε τον εργοστασιακό 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα της Toyota GT-86 με έναν αναβαθμισμένο του Nissan GT-R που βγάζει περίπου 1.000 ίππους. Η μετάδοση θα περνά στους πίσω τροχούς, με το αυτοκίνητο να έχει άδεια για χρήση στον δρόμο.

Βασικά, αυτό είναι το δεύτερο στάδιο βελτίωση που επιχειρεί ο οίκος. Στην πρώτη φάση είχε βελτιώσει τον εργοστασιακό κινητήρα στα όριά του, με την απόδοση να φτάνει τους 550 ίππους, αλλά με φτωχή αξιοπιστία. Έτσι στράφηκαν σε μια πιο ισχυρή λύση, αυτή του Nissan GT-R από το οποίο πήραν την καρδιά του και τη μεταμόσχευσαν στο Toyota GT-86. Μάλιστα αύξησαν τη χωρητικότητα του κινητήρα από τα 3,8 στα 4,1 λίτρα.

Για να χωρέσει αυτός ο κινητήρας στο μικρό «διαμέρισμα» του GT-86 έκαναν αρκετές μετατροπές, με απόλυτη επιτυχία, όπως μαρτυρά το αποτέλεσμα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο V6 του GT-R έχει τρεις φορές μεγαλύτερο ύψος από το επίπεδο 4κύλινδρο της GT-86. Με το εργοστασιακό κιβώτιο ταχυτήτων να μην μπορεί να διαχειριστεί την αυξημένη ισχύ, οι μηχανικοί που έκαναν τη μετατροπή κατέφυγαν σε ένα νέο σειριακό από τα V8 θηρία που συναντάμε στην Αυστραλία.

Για να διατηρήσουν το καθημερινό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, αφού στόχος είναι να κινείται και στον δρόμο, έχουν τοποθετήσει ένα σύστημα κλιματισμού προκειμένου να προσφέρουν και άνεση στον οδηγό. Όσον αφορά την πίστα, το συγκεκριμένο Toyota GT-86 ίσως κάποια στιγμή να συναντήσει το αμερικάνικο Toyota GT-86 με τον κινητήρα Ferrari που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...