Το 1ο ταξί… χωρίς οδηγό!

Εσείς θα τολμούσατε να μπείτε σε ένα ταξί χωρίς οδηγό;

  • -
  • -

Σε δοκιμαστικό πλαίσιο ξεκίνησε, σήμερα στη Σιγκαπούρη, την «εργασία» του το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό. Η nuTonomy επέλεξε μία ομάδα ανθρώπων και τους πρότεινε να κατεβάσουν μια νέα εφαρμογή από την οποία μπορείς να καλέσεις και να μετακινηθείς δωρεάν στους δρόμους της δυτικής Σιγκαπούρης με το «ταξί-ρομπότ» . Ο στόχος του υπεύθυνου ανάπτυξης είναι να συλλέξει όσα περισσότερα σχόλια και παρατηρήσεις μπορεί, ώστε να είναι έτοιμο για την επίσημη κυκλοφορία το 2018.

Ο επικεφαλής της nuTonomy, Doug Parker, δήλωσε ότι αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική στην ιστορία της αστικής μετακίνησης, καθώς και το πώς θα λειτουργούν οι πόλεις από εδώ και πέρα.

Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο βασίζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό Mitsubishi i-MiEV, όπου ένας μηχανικός καθόταν για αρκετές ώρες πίσω από το τιμόνι και παρακολουθούσε το αυτόνομο σύστημα, ενώ σε περίπτωση που έκρινε ότι έπρεπε να επέμβει, αναλάμβανε τον πλήρη έλεγχο. Οι δοκιμές αυτές ξεκίνησαν τον Απρίλιο και σήμερα μπορεί να βγει στους δρόμους. Ο Parker, ο οποίος συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, ελπίζει να κατασκευάσει 100 ταξί πλήρως λειτουργήσιμα έως το 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...