Σύστημα… για «ανυπόμονους οδηγούς» από την Audi

Δεν έχεις τι να κάνεις στο κόκκινο φανάρι; Παρακολούθα ζωντανά την αντίστροφη μέτρηση…

  • -
  • -

Κανένας δεν απολαμβάνει να περιμένει τον ερυθρό σηματοδότη, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις πότε θα ξαναπρασινίσει. Η Audi όμως βάζει τέλος σε αυτή την… ανησυχία, αφού θα λανσάρει στις Η.Π.Α. το σύστημα traffic light information στα νέα A4, A4 Allroad και Q7 από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, το σύστημα χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο LTE σήμα για να «κατεβάσει» τον όγκο πληροφοριών που αφορούν τους σηματοδότες. Ανάμεσα σε αυτές τις πληροφορίες υπάρχουν και οι χρόνοι που κάνουν τα φανάρια για να «πρασινίσουν». Ουσιαστικά, αυτός ο χρόνος είναι που θα αναγράφεται στο virtual cockpit (ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων) ή το Head Up Display για να έχει ο οδηγός το νου του και να είναι κάθε φορά προετοιμασμένος για να ξεκινήσει. Επίσης, το σύστημα θα βοηθάει τους χρόνους άφιξης ενός προορισμού, όταν ο χρήστης έχει επιλέξει από το σύστημα πλοήγησής του. Στην περίπτωση που είναι ενεργοποιημένο το start/stop, το σύστημα θέτει σε λειτουργία αυτόματα τον κινητήρα όταν η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει στο μηδέν. Οι Αμερικάνοι θα μπορούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο σύστημα με ένα επιπλέον κόστος που είναι 199 δολάρια για την εγγραφή και 750 δολάρια για κάθε 5 χρόνια.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν κάτι τέτοιο έρθει και στην Ελλάδα (θεωρητικά είναι σχεδόν απίθανο), αλλά σε περίπτωση που προχωρήσει και στη χώρα μας τότε ίσως να μειωνόντουσαν [ή να αυξανόντουσαν(;)] τα κορναρίσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...