Έρχονται πιο «καθαροί» κινητήρες από τη BMW

Η οικογένεια των μοτέρ τεχνολογίας «EfficientDynamics» τροποποιούνται με σκοπό κυρίως να μειωθούν οι ρύποι

  • -
  • -

Aλλαγές έρχονται στις επόμενες γενιές κινητήρων EfficientDynamics της BMW, τόσο στα μοτέρ βενζίνης όσο και στα πετρελαίου. Οι τροποποιήσεις έχουν σκοπό την μείωση της κατανάλωσης, του θορύβου και των εκπομπών ρύπων CO2. H BMW Group ανακοίνωσε ότι αυτά τα μηχανολογικά σύνολα θα τοποθετηθούν στα μοντέλα της BMW και MINI, ωστόσο δεν έκανε γνωστό πότε θα κυκλοφορήσουν. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φέρει τον τελευταίας γενιάς EfficientDynamics μοτέρ θα είναι η νέα BMW Σειρά 5, η οποία αναμένεται το 2017.

Αναλυτικότερα, για τους κινητήρες βενζίνης και συγκεκριμένα για τον 3κύλινδρο 1.5 θα αναβαθμιστεί κατά 7 ίππους και κατά 20 Nm ροπής. Ο 4κύλινδρος 2λιτρος κινητήρας θα αποδίδει από 149 έως 234 ίππους με την υπόσχεση ότι η αυτονομία και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι καλύτερη και χαμηλότερα αντίστοιχα. Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ Twin Power έχει αρκετές μηχανικές αλλαγές μεταξύ άλλων στο turbo και στην πίεση του αέρα, έχοντας ως αποτέλεσμα μια καλύτερη μέση κατανάλωση και χαμηλότερα g/km CO2.

Από την πλευρά των diesel, η BMW υπόσχεται 5% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2. Δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με το αν αλλάξει η ιπποδύναμη, ωστόσο αλλαγές θα έχουμε στα δυνατά μοντέλα που εφοδιάζονται με twin-turbo μοτέρ. Η γερμανική φίρμα επικεντρώθηκε κυρίως να μειώσει τους ρύπους, παρά στην αύξηση των επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...