Μεγάλη απάτη με το υγραέριο κίνησης

Οι παράγοντες του κλάδου καταγγέλλουν νοθεία, κλοπή και λαθρεμπόριο

  • -
  • -

Η μεγάλη απάτη που κρύβεται πίσω από το υγραέριο κίνησης αγγίζει περίπου 200.000 καταναλωτές των οποίων τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο, μετά από την απαραίτητη μετατροπή στο όχημά τους για γλιτώσουν από τα έξοδα της ακριβής βενζίνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου και δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, υπάρχουν αρκετοί επιτήδειοι που έχουν πειραγμένες αντλίες και κλέβουν. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, υπάρχουν δυο τρόποι εξαπάτησης των πελατών. Στην πρώτη περίπτωση αντί για υγραέριο κίνησης που στοιχίζει 0,65 ευρώ ανά λίτρο εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα με υγραέριο θέρμανσης, η τιμή του οποίου είναι 0,5 ευρώ, βάζοντας τη διαφορά στην τσέπη τους.

Στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιούν πειραγμένες αντλίες που κλέβουν περίπου 10% της αναγραφόμενης ποσότητας. Φυσικά αυτό γίνεται αφού ο νόμος έχει παραθυράκι που τους επιτρέπει να μην έχουν σύστημα εισροών εκροών, δεν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποδείξεων και δεν απαγορεύεται η συμφόρτωση υγραερίου κίνησης με βιομηχανικό.

Από την απάτη αυτή υπάρχει μεγάλη ζημιά στα δημόσια ταμεία, αλλά και στα αυτοκίνητα, στα οποία προκαλούνται ζημιές μεγάλης αξίας που μπορεί να αφορούν την ηλεκτρονική διαχείριση, αισθητήρα λάμδα, καταλύτη ή και σύστημα τροφοδοσίας.

[ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...