10 Crossover για διακοπές

Επιλέγουμε 10 μοντέλα ιδανικά για καλοκαιρινές αποδράσεις, από τη δημοφιλή κατηγορία των Crossover

  • -
  • -

Τα crossover, παρότι προσθιοκίνητα, μπορούν να αποτελέσουν άριστη επιλογή για όποιους αρέσκονται σε συχνά ταξίδια και εκδρομές, αλλά και στις διακοπές μας. Παρακάτω επιλέγουμε 10 μοντέλα ιδανικά για καλοκαιρινές αποδράσεις, από τη δημοφιλή κατηγορία των Crossover. Συμφωνήστε ή διαφωνήστε ελεύθερα, γράφοντας τα σχόλιά σας παρακάτω ή στο editors@gocar.gr.

 

DS4 CROSSBACK

Η premium DS 4 παντρεύει το στιλ με την light περιπέτεια και εισβάλλει επίσημα στις εξερευνητικές προτάσεις της αγοράς. Χωρίς τετρακίνηση μεν, κάτι που συνηθίζεται άλλωστε στην κλάση, αλλά με ικανή απόσταση από το έδαφος και έξτρα προστασία για να σε πάει εύκολα στην όμορφη παραλία ή στον δασικό δρόμο που θα γυαλίσει στο μάτι σου. Από τη γκάμα ξεχωρίζει η έκδοση diesel 1.6 BlueHDi των 120 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6, που καταφέρνει να απλοποιήσει την διαδικασία οδήγησης και κάνει εύστοχες αλλαγές, αρκεί να μην του ζητήσεις σπορ συνήθειες.

 

FORD ECOSPORT

Παρά την μάτσο εμφάνιση που θυμίζει SUV, διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Κάτω από το καπό παίρνουν θέση σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης 1.0 EcoBoost με 125 και 140 ίππους και diesel 1.5 TDCi 95 ίππων, ενώ κύριο γνώρισμα του μικρού crossover είναι το πλούσιο βασικό επίπεδο εξοπλισμού. Παρά την έλλειψη τετρακίνησης, η απόσταση από τα έδαφος είναι αρκετή (160 mm στις εκδόσεις diesel και 190 mm στις βενζινοκίνητες), και σε συνδυασμό με τις ικανές γωνίες προσέγγισης (21ο), προσπέλασης (23,3ο) και φυγής (33,3ο) δίνουν στο Ecosport δυνατότητα να κινηθεί και σε βατές εκτός δρόμου διαδρομές χωρίς να ακουμπά εύκολα κάτω.

 

JEEP RENEGADE

Το μικρότερο Jeep είναι και το καλύτερο στη γκάμα της αμερικανικής μάρκας. Το προσθιοκίνητο Renegade 1.6 diesel κουμπώνει στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των περισσότερων οδηγών. Εξαιρετικό στην οδήγηση, προσεγμένο ποιοτικά, ευρύχωρο και πλούσια εξοπλισμένο, έχει όλα τα εφόδια για να προσφέρει αξέχαστες στιγμές ευχαρίστησης, είτε πας διακοπές είτε όχι. Ο πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 120 ίππους και διακρίνεται για την σπιρτάδα και την πολιτισμένη λειτουργία του, δίνοντας καλές επιδόσεις και κατανάλωση ανάλογη με το στυλ οδήγησης.

 

MERCEDES-BENZ GLA

Κομψή, κλασικά Mercedes-Benz σε ποιότητα και πολυτέλεια, φορτωμένη τεχνολογία και απολαυστική στην οδήγηση. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα premium crossover; Ακόμη και η “μικρή” 180 CDI με τον 1.500άρη diesel κάθε άλλο παρά ο φτωχός συγγενής είναι στη γκάμα της GLA. Αντίθετα, αποτελεί ίσως την ιδανική επιλογή αν το ζητούμενο δεν είναι οι εκτός δρόμου ικανότητες ή οι απόλυτες επιδόσεις, συγκεντρώνοντας πολλά πλεονεκτήματα, τόσο σε απόδοση όσο και σε οικονομία. Ένα ξεχωριστό, ευχάριστο στην οδήγηση και προσιτό σε αγορά και χρήση πολυτελές crossover.

 

NISSAN QASHQAI

Υπάρχουν μοντέλα που κάνουν τη διαφορά για μια εταιρεία σε επίπεδο πωλήσεων. Υπάρχουν όμως και άλλα που προσφέρουν πολύ περισσότερα, αφού καταφέρνουν και αλλάζουν επίπεδο στη συνολική εικόνα της μάρκας, αλλά και της κατηγορίας τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ξεκάθαρα το Nissan Qashqai. Όσο μεγάλο πρέπει, χωρίς να ξεφεύγει σε διαστάσεις- πολυτέλεια- prestige και όσο αξιόλογο το θέλει κανείς στους τομείς που έχουν σημασία. Το Qashqai σε κερδίζει τόσο οδηγικά, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις οικογενειακές αρετές του, ακόμη και στην προσθιοκίνητη έκδοση με τον 1.200άρη turbo βενζίνης των 116 ίππων.

 

OPEL MOKKA

Στην προσθιοκίνητη έκδοση το Mokka μπορεί να μην σου δίνει το αυξημένο ποσοστό περιπέτειας που θα είχες στα χέρια σου αν οδηγούσες την αντίστοιχη AWD, όμως με αυξημένο ύψος από το έδαφος ξεπερνά τις κακοτοπιές της αναζήτησης προς λιγότερο συμβατικούς δρόμους. Παράλληλα, ο νέος 1.600άρης diesel αναβαθμίζει το Mokka, καθιστώντας το πιο ευχάριστο στην οδήγηση όχι τόσο γιατί είναι πιο δυνατός, αλλά κυρίως επειδή είναι αισθητά πιο ήσυχος και πολιτισμένος συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI. Στα συν και η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου που δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού αλλά και των βενζινοκίνητων εκδόσεων του μικρού crossover.

 

PEUGEOT 2008

Το άρτι αφιχθέν ανανεωμένο 2008 ξεχωρίζει από την ακόμη πιο ελκυστική του αισθητική. Το εκδρομικό μικρό Peugeot προσφέρει χωροταξική πρακτικότητα ανώτερης κατηγορίας και συμβιβάζει ελάχιστα το δραστήριο πνεύμα της οδικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της γαλλικής μάρκας. Το προφανές ύψος από το έδαφος που συνηθίζεται στα crossover προσφέρει φευγάτο χαρακτήρα, στα πλαίσια φυσικά που ορίζει η κατηγορία και η απουσία τετρακίνησης. Και μέσα σε όλα αυτά, το εύπεπτο κερασάκι στην τούρτα είναι ο turbo βενζίνης PureTech των 1,2 λίτρων που με 110 ίππους απογειώνει τις δυνατότητες ενός εξαιρετικού συνόλου.

 

RENAULT KADJAR

Με πολλά, σημαντικά υπέρ και δίχως ουσιαστικά μειονεκτήματα, το Renault Kadjar καλύπτει κάθε ανάγκη και επιθυμία του σύγχρονου οικογενειάρχη. Συνδυάζει όμορφη και ξεχωριστή εμφάνιση, άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση, τεράστιους χώρους και συστήματα που βοηθούν τον οδηγό στο δρόμο. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi με τους 110 ίππους αποτελεί φυσικά το μήλον της Έριδος στη γκάμα και δικαιωματικά, αφού προσφέρει επιδόσεις και οικονομία καυσίμου σε λογική τιμή. Πρόκειται με λίγα λόγια για ένα ιδιαίτερα προικισμένο οικογενειακό crossover που το χαίρεσαι είτε πας διακοπές, είτε το οδηγείς καθημερινά στην πόλη.

 

SUZUKI VITARA

Με το Vitara απολαμβάνεις πολιτισμό συνδυασμένο με εκδρομικό χαρακτήρα, ακόμη και στην έκδοση με την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Με τον turbodiesel των 1,6 λιτρων να αποδίδει 120 ίππους και να υπερνικά τις μακριές σχέσεις στο 6άρι κιβώτιο, το Vitara μπορεί να είναι ταχύ και οικονομικό ταυτόχρονα κερδίζοντας με την αξία του την ταμπέλα του πολυδιάστατου και ευχάριστου, είτε για καθημερινότητα είτε για αποδράσεις προς τόπους γοητευτικούς. Κόμπακτ διαστάσεις, εξαιρετικοί χώροι και ποιοτική συμπεριφορά που ισορροπεί την άνεση με την αποτελεσματικότητα, το καθιστούν ένα crossover που χαίρεσαι να το ζεις και να το οδηγείς.

 

VOLKSWAGEN TIGUAN

Συνδεσιμότητα, τεχνολογίες και στοιχεία από μεγαλύτερα αντίστοιχα αυτοκίνητα δίνουν στο νέο Tiguan τον premium αέρα που δύσκολα θα συναντήσεις στους ανταγωνιστές του. Ταυτόχρονα, κερδισμένο σε ευρυχωρία και πολυμορφικές ικανότητες υπερκαλύπτει τις ανάγκες και των πιο ιδιαίτερων απαιτήσεων, ενώ η εξασφαλισμένη αποδοτικότητα του 1.4 TSI βενζίνης με τους 150 ίππους, σερβίρει απλόχερα επιδόσεις και οικονομία. Αν μάλιστα το συνδυάσεις με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο DSG, η οδηγική άνεση και ευχαρίστηση εκτοξεύονται, είτε ταξιδεύεις για μέρη μακρινά είτε στριμώχνεσαι στους δρόμους της πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...