Το ABS έστειλε το Koenigsegg στον τοίχο του ring

Χίλα κομμάτια έκαναν οι μηχανικοί την Koenigsegg που έφυγε στο Nurburgring

  • -
  • -

Στην προσπάθεια της η Koenigsegg να κατακτήσει το ρεκόρ στο Nurburgring με την One:1 είχε ένα σοβαρό ατύχημα λίγες μέρες πριν. Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε στο εργοστάσιο στη Σουηδία για λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που οδήγησε σε αυτό το ατύχημα.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας του πρόβλημα εστιάζεται στο σύστημα ABS και πιο συγκεκριμένα σε ένα αισθητήρα στον εμπρός αριστερό τροχό. Αυτός έδινε σήμα με φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό, την οποία θα μπορούσε ο οδηγός να δει σε κανονικές συνθήκες, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση που πήγαινε στα όρια του σουηδικού hypercar.

Το αυτοκίνητο συμπεριφέροντας καλά όταν δεν χρειάζονταν το ABS, ωστόσο την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε ήταν στη συγκεκριμένη στροφή, όταν ο οδηγός πάτησε δυνατά φρένα με 160 km/h «κλείδωσε» τους εμπρός τροχούς με το αυτοκίνητο να πέφτει στον φράχτη με περίπου 100 km/h και τις γνωστές συνέπειες.

Όπως η εταιρεία ανακοίνωσε, όλα τα άλλα συστήματα λειτούργησαν κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένα να κάνουν προκειμένου να προστατεύσουν τον οδηγό, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για έλεγχο ρουτίνας.

Επιπλέον, η Koenigsegg θα αναβαθμίσει το λογισμικό του αυτοκινήτου και θα κάνει ακόμα πιο ευδιάκριτη την ένδειξη που προειδοποιεί τον οδηγό. Τέλος, επειδή το monocoque πλαίσιο δεν έπαθε ζημιά η Koenigsegg δήλωσε ότι θα ξαναφτιάξει το αυτοκίνητο στο άμεσο μέλλον και θα επιστρέψει στο Nurburgring.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...