Focus RS χωρίς Drift Mode θέλει η Αυστραλία (video)

Οργανώσεις ασφάλειας της Αυστραλίας ζητούν από τη Ford να απενεργοποιήσει το Drift Mode από το Focus RS

  • -
  • -

Το νέο Ford Focus RS ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα την εμπορική του πορεία στην Αυστραλία. Όλα καλά μέχρι εδώ, αφού αρκετοί θα είναι αυτοί που το περιμένουν μιας και είναι ένα από τα καλύτερα και προσιτά σπορ αυτοκίνητα, ικανά να προσφέρουν μεγάλες δόσεις απόλαυσης στην οδήγηση.

Σε αυτόν τον τομέα συμβάλει φυσικά εκτός από την εν γένει φιλοσοφία του μοντέλου και ένα νέο mode οδήγησης που διαθέτει στα προγράμματά του το νέο Focus RS και λέγεται Drift Mode. Αυτό στέλνει ροπή στους πίσω τροχούς και μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να διαγράφει… «τόξα» σαν πισωκίνητο ή αν θέλετε σαν αγωνιστικό του WRC.

Αυτό είναι από τα (πολλά) ατού του νέου Ford Focus RS, αλλά μια οργάνωση στην Αυστραλία έχει εντελώς αντίθετη άποψη, πιστεύοντας ότι είναι επικίνδυνο και μάλιστα ζητά την απαγόρευσή του, γιατί πιστεύει ότι: «μια απλή ενημέρωση από την εταιρεία δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τον… κάθε ηλίθιο από το να το χρησιμοποιήσει στους δημόσιους δρόμους. Για αυτό η Ford θα πρέπει να ανακαλέσει αυτά τα αυτοκίνητα και να αφαιρέσει το Drift Mode», δήλωσε ο κ. Scruby υπεύθυνος του “Pedestrian Council of Australia”.

Η Ford υποστηρίζοντας τη θέση δήλωσε ότι αναφέρει και προειδοποιεί ότι η χρήση των Drift και Track Mode πρέπει να γίνεται αυστηρά και μόνο στην πίστα.

Ο καθηγητής Brian Owler, πρώην πρόεδρος της “Australian Medical Association” συμπληρώνει: «Είναι προφανές ότι αυτό το αυτοκίνητο προορίζεται σε νέες ανθρώπους που δείχνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους οδήγηση. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πίστες. Έτσι, χωρίς πίστα είναι επικίνδυνο».

Το ερώτημα είναι αν εστιάζουν πραγματικά στην ασφάλεια θα πρέπει να περιμένουμε να κάνουν κάτι αντίστοιχο και με όλα τα πισωκίνητα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα σπορ μοντέλα, αλλά και στα αγροτικά, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν επίσης την κίνηση πίσω και αρκετή δύναμη για να κάνουν… «αλητείες».

Διαβάστε εδώ την παρουσίαση του νέου Ford Focus RS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...