Νέο σύστημα δυναμικού ελέγχου από τη Mazda (video)

Πρεμιέρα κάνει το SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS που βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της Mazda

  • -
  • -

Με το SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS η Mazda ελέγχει κινητήρα, κιβώτιο και πλαίσιο, βελτιώνοντας έτσι τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της. Πιο συγκεκριμένα το G-Vectoring Control (GVC) χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να ελέγξει με καλύτερο τρόπο τις αντιδράσεις του πλαισίου, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά και την άνεση, παρέχοντας επιπλέον περισσότερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη Mazda είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμου που ρυθμίζει τη ροπή του κινητήρα βασισμένο στις πληροφορίες που παίρνει από το τιμόνι, ελέγχοντας την επιτάχυνση και την επιβράδυνση, προκειμένου να φορτίσει ιδανικά τον κάθε τροχό και να προσφέρει την τέλεια ισορροπία. Έτσι βελτιώνει την πρόσφυση, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού, ενώ προσφέρει και πιο διασκεδαστική σπορ αίσθηση. Το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις προθέσεις του οδηγού, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για διορθώσεις από αυτόν.

Η τεχνολογία λειτουργεί ευεργετικά σε όλες τις περιπτώσεις και ανεξάρτητα από τις ικανότητες του οδηγού, όπως για παράδειγμα σε χαμηλής ταχύτητες μέσα στην πόλη, σε μεγάλα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες, σε περιπτώσεις με έντονους πλευρικούς ανέμους, αλλά και σε ελιγμούς έκτακτης ανάγκης. Στην πράξη το GVC είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, είτε είναι σε «άγριο» ή σε γλιστερό οδόστρωμα. Το GVC θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Mazda με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν κινητήρα SKYACTIV που να επιτρέπει στο σύστημα να διαχειριστεί τη ροπή και SKYACTIC-Chassis προκειμένου να ρυθμίζει και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του. Το σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στον ανανεωμένο Mazda 3 που ξεκινά την πορεία του άμεσα από την ιαπωνική αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...