13 πρωτότυπες Lamborghini

Αρκετές δεν πέρασαν ποτέ στην παραγωγή. Πάλι καλά!

  • -
  • -

Η ιταλική φίρμα έχει κατά καιρούς παρουσιάσει πολλά περίεργα και παράξενα πρωτότυπα που για κάποιους λόγους δεν πέρασαν ποτέ στην παραγωγή. Η αλήθεια είναι… καλύτερα για μερικά από τα παραπάνω μοντέλα που δεν πήραν το πράσινο φως, ωστόσο χαιρόμαστε που τα ξαναβλέπουμε όλα μαζί…

Pregunta
Σε μια δύσκολη περίοδο για τη Lamborghini, το 1998, παρουσιάστηκε το Pregunta και οι επισκέπτες της τότε Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού… τυφλώθηκαν, και όχι με την καλή έννοια!


Sogna
Η Sogna βασίζεται στην Countach και φέρει μοτέρ 5.2 V12 απόδοσης 460 ίππους.


Egoista
Η διαστημική Lamborghini είχε πραγματικά κατασκευαστεί και υπεύθυνος γι’αυτό ήταν ο Walter De Silva, ο οποίος είχε πάρει εντολές για να σχεδιάσει ένα extreme μοντέλο.


Estoque
Δεν είναι καθόλου υπερβολική στη σχεδίασή της και μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με τη σχεδιαστική γλώσσα της ιταλικής φίρμας. Το 5μετρο πρωτότυπο εφοδιάζεται με το μοτέρ της Gallardo 5.2 V10 των 560 ίππων.


Veneno
Στο Σαλόνι της Γενεύης το 2013 η Lamborghini παρουσίασε τη Veneno, όνομα που πήρε από έναν πολύ δυνατό ταύρο που έχει ζήσει ποτέ. Η Veneno βασίζεται στην Aventador και φέρει το ίδιο μηχανολογικό σύνολο, 6.5 V12 των 750 ίππων.


Aventador J
Χωρίς οροφή και χωρίς εμπρός παρμπρίζ! Όλα τα υπόλοιπα είναι μία Aventador που εφοδιάζεται με τον ίδιο V12 κινητήρα.


Zagato Raptor
Κατασκευάστηκε το 1996 σε συνεργασία με τον οίκο Zagato. Πόρτες δεν υπάρχουν και για να μπούνε οι επιβάτες στο αυτοκίνητο πρέπει να ανοίξει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Προχωρημένο ως σχέδιο, αλλά φυσικά δεν το είδαμε ποτέ στην παραγωγή. Περίεργο;


Athon
Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το συγκεκριμένο concept είχε βγει στο σφυρί και η τιμή έκλεισε στα 347.000 ευρώ. Για τη δημιουργία του Athon είναι υπεύθυνοι οι Bertone και ο Marc Deschamps.


Cheetah
Και όμως! Η Lamborghini είχε παρουσιάσει το 1977 ένα τετρακίνητο όχημα. Οι σχεδιαστές προσπάθησαν να δώσουν και μικρές σπορ πινελιές, αλλά… στην προσπάθεια έμειναν!


Marzal
Ένα και μοναδικό με γυάλινες ανοιγόμενες προς τα επάνω πόρτες και 4 θέσεις. Παρουσιάστηκε το 1967 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.


Sesto Elemento
Ένα μοντέλο που βασίζεται στη Gallardo και έκανε την εμφάνισή του στο Παρίσι το 2010. 570 ίπποι και 0-100 σε 2,5 sec.


Asterion
Είναι κάτι το διαφορετικό. Μπορεί να έχει Lamborghinoειδή στοιχεία επάνω της, αλλά κάτω από το καπό συναντάμε υβριδικό σύνολο 910 ίππων.


Centenario
Το τελευταίο μέχρι σήμερα δημιούργημα της ιταλικής φίρμας. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα dragster, που βασίζεται στην Aventador με διαφορές μιας και είναι πιο ελαφριά, πιο ισχυρή και πιο γρήγορη.

Πηγή: Top Gear
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...