Ένα μοναδικό Fiat-Abarth στο «σφυρί»

Η τιμή του Abarth 1000 Bialbero αναμένεται να ξεπεράσει το 1,3 εκ. ευρώ

  • -
  • -

Ένα ειδικό αυτοκίνητο που έκανε την εμφάνισή του το 1960 στο Turin Auto Show, φτιαγμένο από τα μαγικά χέρια του Pininfarina για την επίτευξη ενός ρεκόρ ταχύτητας. Για την κατασκευή αυτού του Fiat-Abarth χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή η αεροδυναμική σήραγγα του Πολυτεχνείου του Τορίνο επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το καλλίγραμμο Abarth 1000 Bialbero έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.20, τιμή που δεν συναντάς σε κανένα αυτοκίνητο παραγωγής και δεν αναφερόμαστε σε αυτά της δεκαετίας του ’60, αλλά τα σύγχρονα. Για την κίνηση φροντίζει ένα μοτέρ 1,0 λίτρου με τέσσερις κυλίνδρους και απόδοση 100 ίππων. Με αυτά τα δεδομένα το Abarth 1000 Bialbero σημείωσε εννέα παγκόσμια ρεκόρ, μεταξύ άλλων οδήγησης 72 ωρών με μέση ταχύτητα 186,7 km/h και μέση ταχύτητα 190,5 km/h για 10.000 χιλιόμετρα.

Για πρώτη φορά η «La Principessa» (Η Πριγκίπισσα) θα κάνει εμφάνιση σε δημοπρασία της Gooding & Co. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί χωρίς επισκευές και με πλήρες ιστορικό αγώνων. Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας που θα κάνει τη δημοπρασία η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,3 εκ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...