Ο γύρος του κόσμου με ένα Mercedes G-Wagen

Αυτό το σκληροτράχηλο 4x4 επιβίωσε σε 172 χώρες κάνοντας 823.000 χιλιόμετρα

  • -
  • -

Η ιδέα ενός ταξιδιού σε όλο τον κόσμο είναι για κάποιους ένα όνειρο, άπιαστο, ενώ για άλλους, πιο τολμηρούς απλώς μια πραγματικότητα. Μια από τις δυσκολίες είναι η ολοκλήρωση αυτής της περιπέτειας με ένα και μόνο αυτοκίνητο. Ο Gunther Holtorf έζησε αυτή την απίστευτη εμπειρία παρέα με ένα Mercedes-Benz G-Wagen του 1988, με το οποίο συμβίωσε για 23 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ο Gunther Holtorf κατάφερε με τον Otto, όπως ονόμασε το G-Wagen του να διανύσει 823.000 χιλιόμετρα περνώντας από 172 χώρες του κόσμου, με αρκετές από αυτές να αποτελούν απαγορευμένο καρπό για οποιονδήποτε δυτικό, όπως για παράδειγμα τη Β. Κορέα.

Πιθανότατα θα αναρωτιέστε γιατί ένα τόσο σπουδαίο εγχείρημα δεν έγινε γνωστό στο κοινό. Προφανώς γιατί ο κύριος Holtorf είναι της παλιάς σχολής και δεν έχει κανένα λογαριασμό social ούτε καν τηλέφωνο για να επικοινωνήσει την περιπέτειά του. Στην προσπάθειά του αυτή δεν είχε ούτε χορηγό, προκειμένου να μην χρειαστεί να βάλει κάποια αυτοκόλλητα και «πληγώσει» τον αγαπημένο του Otto, αφήνοντάς του σημάδια.

Η Mercedes-Benz δήλωσε σχετικά με το αυτοκίνητο. Ποτέ δεν έμεινε και συνεχίζει να κινείται με το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο τέλος του ταξιδιού θα βρει ένα εξαιρετικό σπίτι στο Μουσείο της Στουτγάρδης.

«Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τον Ιούλιο του 1988. Κόστισε 30.000 ευρώ Συνεχίζω να το οδηγώ. Δεν είναι μόνο το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά το ίδιο με τα εργοστασιακά εξαρτήματα. Έχει το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν το έχουν αγγίξει, ούτε το έχουν ανοίξει ποτέ, όπως και την ίδια μετάδοση. Επίσης έχει τους ίδιους άξονες και διαφορικά. Αυτή τη στιγμή έχει 823.000 χιλιόμετρα» δήλωσε υπερήφανος για τον Otto του ο Gunther Holtorf.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...