Αθήνα-Τόκιο με ένα… παπί

Ο Κ.Μητσάκης θα ταξιδέψει με το Honda Supra-X 125 Helmin 13.500 χιλιόμετρα

  • -
  • -

 

Με τεράστια υπομονή και θάρρος οπλίστηκε ο δημοσιογράφος-φωτογράφος Κων/νος Μητσάκης, ο οποίος οδηγώντας ένα Honda Supra-X 125 Helmin, χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda moto στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ένα πρωτόγνωρο ταξιδιωτικό με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Τόκιο. Επιδίωξη του Κ. Μητσάκη είναι να καλύψει μέσα σε 45 ημέρες μία διαδρομή 13,400 χιλιομέτρων.

Το διηπειρωτικό ταξίδι «ROAD 2 JAPAN 2016» ξεκινά στις 17/6/2016 και ολοκληρώνεται στις 2/8/2016. Με ουσιαστική αφετηρία τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας (θα προηγηθεί ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ), οι κυριότερες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πορεία του Έλληνα αναβάτη στην ηπειρωτική Ασία είναι:
 
Α) η Άγκυρα και η Τραπεζούντα στην Τουρκία
Β) το Μπατούμι και η Τιφλίδα στην Γεωργία
Γ) το Βολγκογκράντ, το Αστραχάν, η Σαμάρα και η Ούφα στην Ρωσία
Δ) η Όμσκ, η Νοβοσιμπίρσκ, το Ιρκούτσκ και το Βλαδιβοστόκ στην Σιβηρία
Ε) από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, ένα επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Βλαδιβοστόκ-Τογιάμα, θα αποβιβάσει το Έλληνα αναβάτη στην Ιαπωνία, όπου μετά από 800 χλμ. θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, το φουτουριστικό Τόκιο.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το παράτολμο οδοιπορικό του ο Κ. Μητσάκης δήλωσε: «Πάντα πίστευα πως σημασία δεν έχουν τα κυβικά μιας μοτοσυκλέτας για να ταξιδέψει κανείς κοντά ή μακριά, αλλά το πάθος και η λαχτάρα που κρύβει μέσα του για να γνωρίσει νέους τόπους, να περπατήσει σε καινούργια μονοπάτια γνώσης και να ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες. Αυτή η πεποίθηση αποτελεί μια μένα -30 χρόνια τώρα- φιλοσοφία και στάση ζωής, την οποία ασπάζομαι απόλυτα.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...