Σέρνει τρένο… το Land Rover (video)

Η Land Rover μας κάνει επίδειξη της δύναμης του νέου 2λιτρου diesel Discovery

  • -
  • -

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τις δυνατότητες ενός Land Rover. Δείχνουν ικανά να πάνε παντού και να τραβήξουν τη γη ολόκληρη... Αυτή είναι η εικόνα που έχει ο κόσμος για τα βρετανικά τετρακίνητα, αλλά στην πραγματικότητα πως είναι τα πράγματα.

Απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει η ίδια η Land Rover που έβαλε ένα Discovery με το νέο κινητήρα της οικογένειας Ingenium και πιο συγκεκριμένα τον 2λιτρο diesel να τραβήξει ένα τρένο! Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 180 ίππους και τα 430 Nm ροπής, με τη δυνατότητα ρυμούλκησης βάρους 2,5 τόνων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχει να τραβήξει ένα τρένο 100 τόνων για απόσταση που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα. Αυτό φυσικά γίνεται πάνω σε ράγες όπου ο συντελεστής τριβής είναι χαμηλότερος, κάτι που σίγουρα διαδραματίζει το ρόλο του, μαζί φυσικά με όλα τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα του Land Rover που του επιτρέπουν να κάνει με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Η μόνη μετατροπή που έχει γίνει σε αυτό το Discovery είναι προσθήκη ενός σετ τροχών για ράγες που λειτουργούν ως σταθεροποιητές. Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό εγχείρημα έλαβε χώρα στην Ελβετία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...