Lilium Jet: Το μέλλον είναι εδώ

Ένα προσωπικό διθέσιο αεροσκάφος που μας δείχνει πως θα είναι οι μελλοντικές μετακινήσεις

  • -
  • -

Και ενώ η αυτόνομη τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όσον αφορά τα αυτοκίνητα και τις μετακινήσεις του μέλλοντος, με στόχο να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, οι μηχανικοί το Πολυτεχνείου του Μονάχου έρχονται να δώσουν μια άλλη διάσταση σε αυτό το θέμα.

Παρουσίασαν ένα διθέσιο αεροσκάφος μέσα στο 2015, το οποίο θα αναπτύξει με άλλο τρόπο την προσωπική μετακίνηση πάνω από το έδαφος, πέρα από την κίνηση και με περισσότερη ασφάλεια. Δεν πρόκειται για ένα φανταστικό concept που αφορά το απώτερο μέλλον και δύσκολα θα μπει στην πραγματικότητα, αλλά μια άκρως ρεαλιστική πρόταση.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος που εξέλιξαν είναι διθέσιο ηλεκτρικό και έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, αξιοποιώντας τον ελάχιστο δυνατό χώρο που μπορεί να είναι διαθέσιμος. Στον αέρα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που αγγίζει τα 400 km/h, με τους 435 ίππους που αποδίδει να αναλαμβάνουν το έργο της κίνησης των ανεμιστήρων που παράγουν χαμηλά επίπεδα θορύβου, χαμηλότερα από αυτά ενός ελικοπτέρου.

Με αυτονομία που αγγίζει σχεδόν τα 500 χιλιόμετρα και ταχύτητα ταξιδιού περίπου τα 300 km/h μπορεί να αποτελέσει εκτός από ένα απλό μεταφορικό μέσο που θα εξυπηρετήσει τις μετακινήσεις από το σπίτι στο γραφείο και ένα όχημα αναψυχής που θα σας χαρίσει όμορφες στιγμές διασκέδασης με εκδρομές που δεν απαιτούν χρόνο, παρά μόνο… μια σκέψη.

Ωστόσο, με το Lilium Jet δεν είναι όλα ρόδινα, αφού υπάρχουν και περιορισμοί. Το διθέσιο αεροσκάφος μπορεί να κινηθεί μόνο με το φως της ημέρας και για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας δίπλωμα πιλότου. Όπως δήλωσε ο Daniel Wiegand Πρόεδρος της εταιρείας και ένας από τους τέσσερις ιδρυτές της: «Στόχος είναι να δημιουργήσουν ένα αεροσκάφος για καθημερινή χρήση, που να μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, χωρίς να χρειάζεται να την πολυδάπανη χρήση ενός αεροδρομίου».

Το Lilium Jet αναμένεται να πετάξει στην πρωτότυπη μορφή του μέσα στο 2017, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το 2018 να αποκτήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και την άδεια για το μικρό αεροσκάφος της προκειμένου να το προχωρήσει στην αγορά. Για τιμή ούτε λόγος δεν έγινε, αλλά θα πρέπει να περιμένετε ανάλογη ενός αεροσκάφους ίδιου μεγέθους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...