Στόλο αυτόνομων αυτοκινήτων ετοιμάζει η Uber

Τις πρώτες δοκιμές πάνω στην αυτόνομη οδήγηση κάνει η Uber

  • -
  • -

Το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο από την Uber βρίσκεται στους δρόμους και πραγματοποιεί δοκιμές. Πρόκειται για ένα υβριδικό Ford Fusion (Mondeo) το οποίο είναι εφοδιασμένο με ραντάρ, κάμερες υψηλής ανάλυσης και σαρωτές λέιζερ προκειμένου να διαβάζει με κάθε λεπτομέρεια τους δρόμους που κινείται.

Το μέρος που έχει επιλεγεί για τις δοκιμές είναι το Pittsburgh και παρά το γεγονός ότι είναι αυτόνομο, διαθέτει για ασφάλεια έναν οδηγό πίσω από το τιμόνι του. Η Uber στοχεύει να δημιουργήσει ένα στόλο ενοικίασης με αυτόνομα αυτοκίνητα, έτσι ώστε να «βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που θα τα χρησιμοποιούν ανά τον κόσμο», όπως η ίδια δήλωσε.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει ακόμα πιο προσιτές μετακινήσεις, ενώ θα μειωθεί η κίνηση, αλλά και τα ατυχήματα, από τα οποία χάνονται περίπου 1,3 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως, με το 94% να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Η προσπάθεια της Uber ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχει αρκετό δρόμο με την ολοκλήρωση της, αλλά αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, ίσως να δούμε να έχει ένα μεγάλο στόλο αυτοκινήτων περίπου 100.000 στον αριθμό, σε περίπου 10 με 15 χρόνια από τώρα, που θα της επιτρέψει να αυξήσει τα κέρδη της, μειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα έξοδά της, που είναι… οι οδηγοί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...