Suzuki: Παραποιούσε τη διαδικασία δοκιμών κατανάλωσης

Επίσημα ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιούσε λάθος διαδικασίες δοκιμών για την κατανάλωση και τους ρύπους

  • -
  • -

Για 16 μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία η Suzuki πραγματοποιούσε παράτυπες διαδικασίες δοκιμών όσον αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με το Autonews η Suzuki παραποιεί τις μεθόδους δοκιμών από το 2010 και για το έκανε για πάνω από 2,1 εκατομμύριο οχήματα.

«Η εταιρεία ζητά συγνώμη για το γεγονός της παραβίασης των κανονισμών που έχει θέσει η χώρα μας» δήλωσε ο CEO της Suzuki, Osamu Suzuki. Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο της Mitsubishi που παραποιούσε τη διαδικασία δοκιμών σε μοντέλα που είχαν προορισμό την ιαπωνική αγορά, στο μικροσκόπιο μπήκαν όλοι οι κατασκευαστές της χώρας.

Έτσι, και η Suzuki αποδείχθηκε ότι με τη σειρά της για τις μετρήσεις της χρησιμοποιούσε τούνελ δοκιμών που δεν λαμβάνει υπόψη του την αεροδυναμική αντίσταση που επιβαρύνει τις τιμές σε κανονικές συνθήκες δρόμου. Να υπενθυμίσουμε ότι η Mitsubishi βγήκε αρκετά ζημιωμένη από την αντίστοιχη υπόθεση, αφού μετά την κατρακύλα των μετοχών της, το 34% του μεριδίου της πήγε στη Nissan με την οποία συνεργάζονταν και ήταν αυτή που την κατήγγειλε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...