Hyperloop: Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη δοκιμή (video)

Η κάψουλα που θα κινείται με ταχύτητες 1.200 km/h

  • -
  • -

Μία ημέρα μετά την μετονομασία από Hyperloop Technologies σε Hyperloop One και την ανακοίνωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων που θα χρηματοδοτήσουν την πρώτη φάση του project, η εταιρεία προχώρησε και στo πρώτo ανοικτό, για τους εκπροσώπους του Τύπου, test του νέου μεταφορικού μέσου.

Το Hyperloop είναι το νέο μέσο που οραματίστηκε ο Elon Musk, για να πραγματοποιεί διαδρομές σταθερής τροχιάς με ιλιγγιώδεις ταχύτητες που θα φθάνουν τα 1200 χιλιόμετρα την ώρα. Για να πετυχαίνει αυτές τις ταχύτητες η κάψουλα θα πρέπει να κινείται μέσα σε σωλήνες χαμηλής πίεσης ώστε να ελαχιστοποιούνται οι τριβές, ενώ ταυτόχρονα δεν θα ακουμπάει στις ράγες αλλά θα είναι μετέωρη πάνω από αυτές, χάρη σε ισχυρούς μαγνήτες (μαγνητική αιώρηση).

Στη πρώτη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Νεβάδα χθες, η Hyperloop One, η άκατος της κάψουλας έφθασε τα 187 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 1,1 δευτερόλεπτα, ενώ για το φρενάρισμά της, χρησιμοποιήθηκε άμμος, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα το σύστημα των φρένων που θα διαθέτει η κάψουλα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Hyperloop θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2019 για τη μεταφορά φορτίων και μέχρι το 2021 για τη μεταφορά ανθρώπων. Μέχρι τότε η Hyperloop One θα πρέπει να έχει βρει λύση και στο πρόβλημα των σωλήνων, καθώς αν τοποθετηθούν υπέργεια τίθεται θέμα ιδιοκτησίας της γης. Έτσι δεν αποκλείεται να εξεταστεί η τοποθέτησή τους υπόγεια, όπως άφησαν να φανεί οι άνθρωποι της εταιρείας.

Πηγή: Deasy

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...