Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016: Η διαδρομή

27-29 Μαΐου, με τρία σκέλη για την κατηγορία Sporting και άλλα τρία για την Regularity

  • -
  • -
Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016: Η διαδρομή

Μετά το Ράλλυ Ακρόπολις, σειρά έχει ένας ακόμη διεθνής αγώνας, το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος (πρώην Ιστορικό Ακρόπολις) που θα εκκινήσει από το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου της Αθήνας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00. Μάλιστα, η εκκίνηση θα γίνει σε μια πρωτόγνωρη Τελετή κατά την οποία τόσο οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting όσο και αυτοί της κατηγορίας Regularity θα ξεκινούν ταυτόχρονα από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα του αγώνα.

Το πρώτο σκέλος της Κατηγορίας Sporting (27/5) το οποίο θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες περιλαμβάνει 5 Ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 80 χλμ. στην Δυτική Αττική και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο, πριν τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν στο Ναύπλιο για την απαραίτητη μετατροπή τους σε ασφάλτινα, αφού τα επόμενα δύο σκέλη του αγώνα πραγματοποιούνται σε τέτοιο τερέν. Το Σάββατο (28/5), το δεύτερο σκέλος του αγώνα είναι ίσως το πιο δύσκολο, αφού περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκος 140 χλμ., εκ των οποίων μάλιστα οι δύο τελευταίες θα είναι νυχτερινές.Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος (29/5), επίσης ασφάλτινο, περιλαμβάνει 4 Ειδικές διαδρομές μήκους 36 χλμ. με την Τελετή Τερματισμού και Απονομής να πραγματοποιούνται το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο του Εθνικού μας Αγώνα, δηλαδή του Ράλλυ Ακρόπολις, είτε σε έκδοση Παγκοσμίου, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΧΑΡΤEΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SPORTING
1ο ΣΚΕΛΟΣ (Παρασκευή 27/5)
2o ΣΚΕΛΟΣ (Σάββατο 28/5)
3ο ΣΚΕΛΟΣ (Κυριακή 29/5)


Η κατηγορία Regularity περιλαμβάνει επίσης τρία σκέλη, με μήκος 280 χλμ. την Παρασκευή (27/5), 310 χλμ. το Σάββατο (28/5) και 240 χλμ. την Κυριακή (29/5), σε διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και θα περιλαμβάνει πάνω από 40 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας. Η Τελετή Τερματισμού θα πραγματοποιηθεί και αυτή, το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου, ενώ θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η Τελετή Απονομής.

ΧΑΡΤEΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ REGULARITY
1ο ΣΚΕΛΟΣ (Παρασκευή 27/5)
2o ΣΚΕΛΟΣ (Σάββατο 28/5)
3ο ΣΚΕΛΟΣ (Κυριακή 29/5)


Το Αρχηγείο του αγώνα θα εγκατασταθεί στο «Βουλευτικό», της Πλατείας Συντάγματος του Ναυπλίου, δηλαδή στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το οποίο ο τοπικός Δήμος έχει παραχωρήσει στην Οργανωτική Επιτροπή. Ραντεβού, λοιπόν, στο Ζάππειο την Παρασκευή 27/5 και στο μαγευτικό Ναύπλιο στη συνέχεια, για ένα διαφορετικό τριήμερο έντασης, δράσης και πολιτισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...