Νέος diesel κινητήρας BMW με 4 τούρμπο

Στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής φίρμας θα τοποθετηθεί ο νέος κινητήρας

  • -
  • -

Η «φασαρία» με τους κινητήρες diesel δεν φαίνεται να επηρεάζει τον δημιουργικό οίστρο των μηχανικών της BMW. Το νέο τους επίτευγμα είναι ένας μεγάλος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με χωρητικότητα 3,0 λίτρων που χρησιμοποιεί τέσσερα τούρμπο. Δύο χαμηλής πίεσης και δύο υψηλής.

Σε σχέση με το μοτέρ τριών τούρμπο που αντικαθιστά είναι 5% πιο οικονομικό και έχει παράλληλα περισσότερη δύναμη που φτάνει τους 400 ίππους που αποδίδονται από τις 4.000 έως τις 4.400 rpm και τα 760 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 3.000 rpm. Μάλιστα η ροπή θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, αλλά περιορίστηκε σε αυτή την τιμή έτσι ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο της μάρκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κάνει πρεμιέρα στη νέα 750d xDrive. Η επιτάχυνση από 0-96 km/h για τη συγκεκριμένη έκδοση θα ολοκληρώνεται σε 4,5 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αργότερα αναμένεται να συνδυαστεί και με κάποιες εκδόσεις M Performance όπως τη M50d των X5 και X6, όπως επίσης και στην επόμενη γενιά της 5 series.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...