Νέος 1.5 TSI βενζίνης από τη Volkswagen

Με νέα τεχνολογία και δύο αποδόσεις αντικαθιστά τον 1.4 TSI

  • -
  • -

Τον αντικαταστάτη του τούρμπο βενζίνης 1.4 TSI παρουσιάζει η Volkswagen. Πρόκειται για ένα μοτέρ με χωρητικότητα 1,5 λίτρων που χρησιμοποιεί τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας, τεχνολογία που συναντάμε σε ακριβότερα μοντέλα. Η απόδοση του νέου κινητήρα είναι αυξημένη κατά 10%.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη φάση της ζωής του θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με απόδοση 130 και 150 ίππων αντίστοιχα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που έχει ο νέος 4κύλινδρος κινητήρας είναι και ο τρόπος με τον οποίο αποδίδει τη ροπή των 200 Nm. Αυτή θα είναι διαθέσιμη από τις 1.300 rpm στην έκδοση των 130 ίππων, ενώ στην ισχυρότερη ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αντίστοιχη τιμή.

Υψηλή για κινητήρα τούρμπο είναι και η σχέση συμπίεσης 12,5:1. Η κεφαλή του κινητήρα είναι αλουμινένια, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην έκδοση των 150 ίππων να έχουν ως στόχο την μείωση των τριβών στο εσωτερικό του μοτέρ. Στόχος της Volkswagen είναι εκτός από την αύξηση της απόδοσης να μειώσει και τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου. Στη προσπάθεια αυτή θα χρησιμοποιήσει και το γνωστό μας από τον προηγούμενο κινητήρα ACT, απενεργοποίησης των κυλίνδρων σε χαμηλά φορτία.

Ο νέος 1.5 TSI με τον κωδικό EA211, θα αντικαταστήσει σταδιακά τον 1.4 TSI σε αρκετά μοντέλα του ομίλου, όπως τα Seat Leon, Skoda Octavia, Audi A3 και φυσικά στο Volkswagen Golf στο οποίο θα κάνει και την πρεμιέρα του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...