Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Formula 1

Το F1 in Schools αποτελεί έναν από τον μεγαλύτερο και τον πιο συναρπαστικό τεχνολογικό διαγωνισμό στον κόσμο

  • -
  • -

Μαθητές και μαθήτριες από όλον τον κόσμο, ηλικίας 9-19 χρονών, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον πραγματικό κόσμο της F1. Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που διαθέτουν, στα Μαθηματικά και στη Φυσική. Επομένως, σχολεία από όλο τον κόσμο δημιουργούν ομάδες από 3-6 μέλη και ο κυρίως στόχος τους είναι η δημιουργία ενός μονοθέσιου, τύπου F1 σε μικρότερη κλίμακα, με την βοήθεια  του προγράμματος solidworks. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

 

Η ομάδα

Το σχολείο, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, συμμετέχουν 4 χρόνια στο διαγωνισμό. Οι ομάδες του Δούκα όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει το στίγμα τους και έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι η βοήθεια και υποστήριξη του Γυμνασιάρχη, κ. Αντώνη Ψύρη, ήταν καθοριστική για την χάραξη της πορείας όλων των ομάδων. Ωστόσο, μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ,1.005sec, πέρυσι. Φέτος, η ονομασία της ομάδας είναι DRS (Doukas Racing School) και τα μέλη της ομάδας είναι συνολικά 5. Πιο συγκεκριμένα:

Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος: Υπεύθυνος Ομάδας

Τράκκας Κωνσταντίνος: Υπεύθυνος Μηχανικός

Ντάρας Δημήτρης: Υπεύθυνος Marketing

Άγγελος Ιμσαήλος: Υπεύθυνος Χορηγιών

Βουτσάς Φώτης: Υπεύθυνος Γραφικών

Κωνσταντίνος Λαβράνος: Υπεύθυνος Καθηγητής

 

Οι στόχοι

Μια σωστή ομάδα, πριν την έναρξη των εργασιών θέτει τους στόχους της ανάλογα με τις ικανότητες των μελών της. Ο κύριος στόχος που έθεσε η ομάδα DRS είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους αγώνες στο Όστιν του Τέξας. Επίσης, η δημιουργία του ταχύτερου μονοθέσιου, η κατάλληλη αξιοποίηση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της ομάδας, η εύρεση πόρων για τα διάφορα έξοδα που θα πρέπει να κάνει η ομάδα και βέβαια η ανάπτυξη διάφορων δεξιοτήτων(π.χ. ομαδικότητα, συνεργασία, επικοινωνία) αποτελούν τους βασικούς τους στόχους.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την ομάδα DRS μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Mέσω της επίσημης ιστοσελίδας
Μεσω Facebook


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...