5 Lamborghini που ΔΕΝ έπρεπε να… δούμε ποτέ!

Πρωτότυπα μοντέλα της Lamborghini, τα οποία φέρουν μία δόση υπερβολής παραπάνω από το συνηθισμένο

  • -
  • -

Η Lamborghini είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ξέρει καλά τι θα πει supercar. Αυτοκίνητα παραγωγής όπως η Miura και Countach έχουν μείνει στην ιστορία, ενώ παράλληλα οι Huracan και Aventador αποτελούν τα σημαντικότερα δημιουργήματα της εταιρείας με σήμα τον ταύρο. Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις πρωτότυπων μοντέλων που πήραν πράσινο φως και φέρουν επίσημα το σήμα της Lamborghini, κάτι που θα ευχόμασταν να μην γινόταν ποτέ ή τουλάχιστον να μην τα συναντούσαμε. Η ζωή όμως είναι άδικη και… αναγκαστήκαμε όχι μόνο να δούμε τα παρακάτω concepts αλλά και να γράψουμε γι’αυτά. Κάντε scroll προς τα κάτω με ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη για να τα δείτε…

Egoista
Πάνω που πιστεύαμε ότι η Lamborghini Veneno έχει προχωρημένη σχεδίαση, σας θυμίζουμε ότι η ιταλική φίρμα παρουσίασε το πρωτότυπο Egoista, το οποίο συνδυάζει Veneno και KTM X-Bow. Το concept κατασκευάστηκε με σκοπό τον εορτασμό των 50 χρόνων της Lamborghini και οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από μαχητικά ελικόπτερα Apache.



Marzal

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν πέρασε στην παραγωγή για πολλούς και διαφόρους λόγους. Πρώτ’απόλα είναι σαν ένα κινητό θερμοκήπιο ενώ το πίσω παρμπρίζ… είναι εκεί που το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι το «ΓΙΑΤΙ;». Το Marzal αποτελεί τη Lamborghini που εφοδιάζεται με 6κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 175 ίππων.



Sogna
Και όμως είναι ένα επίσημο πρωτότυπο της Lamborghini. Μπορεί να βασίζεται στην Countach, ωστόσο φέρει και σε μία περίεργη έκδοση μιας Diablo. Το ιδιαίτερο concept εφοδιάζεται με έναν 5.2 V12 κινητήρα 455 ίππων με τη ροπή να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.



Cheetah
Ξεφεύγουμε από τα supercars και περνάμε στην κατηγορία των 4x4. Το πρωτότυπο Cheetah είχε σκοπό να αναλάβει καθήκοντα στρατιωτικού οχήματος, αλλά το πρόγραμμα ναυάγησε. Ο λόγος; Μια σειρά από το προβλήματα έβαλαν φρένο στη συνεργασία με τον αμερικάνικο στρατό, που τα βασικά είναι ότι ήταν πολύ βαρύ, απλή σχεδίαση (χωρίς προστασία) και κακή οδηγική συμπεριφορά, λόγω του ότι ο κινητήρας βρισκόταν στο πίσω μέρος.



Pregunta
Στα ισπανικά σημαίνει «ερώτηση». Προφανώς ούτε ο σχεδιαστής δεν κατάλαβε γιατί κατασκεύασε το εν λόγω πρωτότυπο. Το Pregunta βασίζεται στην Diablo και εφοδιάζεται με το κλασικό μοτέρ V12 των 530 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...