Διακρίθηκε η SsangYong σε έκθεση τεχνολογίας

Βραβείο Καινοτόμου Τεχνολογίας για την κορεάτικη φίρμα

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η SsangYong κέρδισε το βραβείο Καινοτόμου Τεχνολογίας για την εφαρμογή τμημάτων με ανθρακόνημα στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση που φιλοξενεί σχετικές τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, η κορεάτικη φίρμα εφάρμοσε ανθρακόνημα στην πόρτα χώρου αποσκευών και διακρίθηκε στην JEC World Composites Show.

Από το 1996 διοργανώνεται η έκθεση JEC από την παγκόσμια ομοσπονδία κατασκευών συνθετικών υλικών και διεξάγεται σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Εφέτος η SsangYong βραβεύτηκε για ένα προϊόν που εξελίχτηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Χρήσης Προϊόντων από Άνθρακα της Κορέας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Νημάτων του Πανεπιστημίου του Άαχεν της Γερμανίας.

ΔΟΚΙΜΗ: SsangYong Tivoli 1.6 6ΑΤ FWD

Πιο συγκεκριμένα, η SsangYong βραβεύτηκε για την τεχνολογία εφαρμογής CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics) στο εσωτερικό της πόρτας αποσκευών ενός εκ των μοντέλων της. Η αξία της εφαρμογής και κατ’ επέκταση του βραβείου, έγκειται στο ότι αφορά στην τοποθέτηση με ακρίβεια, προηγμένων αλλά οικονομικών στην παραγωγή υλικών σε διάφορά σημεία της δομής του αυτοκινήτου, που μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση ακαμψίας, παράλληλα με τον περιορισμό του βάρους, της κατανάλωσης, αλλά και τον περιορισμό του συνολικού κόστους παραγωγής.

Υλικά CFRP κατά βάση χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη, καθώς είναι 10 φορές πιο ισχυρά και κατά 3/4 πιο ελαφριά από το κλασσικό ατσάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση αυτή ήρθε σε συνέχεια μιας άλλης σχετικής διάκρισης της SsangYong, για την εξέλιξη καπακιού κινητήρα από ανθρακονήματα.

Εκ μέρους της κορεάτικης φίρμας, ο κ. Suwon Lee, Διευθυντής του Κέντρου Εξέλιξης Οχημάτων, σημείωσε ότι: «Αυτό το Βραβείο είναι πολύ σημαντικό για το τμήμα R&D της SsangYong, καθώς ανάγει την αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο και αναδεικνύει της προσπάθειες της φίρμας για την εφαρμογή εξελιγμένων υλικών στα οχήματά της, όπως τα ανθρακονήματα, που θα ορίζουν την κατασκευή της επόμενης γενιάς των μοντέλων της».     

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...