Ο γύρος του κόσμου με ένα Ford Model T (video)

Ένα ζευγάρι Ολλανδών ταξιδεύει στον κόσμο με ένα αυτοκίνητο 100 ετών

  • -
  • -

Ο Dirk and Trudy Regter είναι ένα ζευγάρι Ολλανδών που αποφάσισε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Αρκετοί έχουν επιχειρήσει να το κάνουν αυτό και μάλλον δεν αποτελεί πρωτοτυπία, αλλά σίγουρα εντυπωσιακό είναι το αυτοκίνητο που επέλεξαν να οδηγήσουν στο μεγάλο και απαιτητικό αυτό ταξίδι.

Πρόκειται για ένα Ford Model T, με το οποίο, το 2012 κάλυψαν 22.000 χιλιόμετρα από το Edam της Ολλανδίας, μέχρι το Cape Town την Ν. Αφρικής. Ένα χρόνο μετά πέρασαν στις ΗΠΑ, όπου πρόσθεσαν στο οδόμετρό τους ακόμα 28.000 χιλιόμετρα σε διάστημα 180 ημερών. Το 2014 πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της περιπέτειάς τους στη Ν. Αμερική για άλλες 180 ημέρες, όπου πρόσθεσαν επιπλέον 26.000 χιλιόμετρα.

Η ατυχία όμως τους χτύπησε την πόρτα τους κοντά στο σπίτι τους, σε ένα ταξίδι στο Βέλγιο το 2014. Τράκαραν κινούμενοι στην εθνική οδό, με το αυτοκίνητο να παθαίνει μεγάλες ζημιές, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει σοβαρά το ζευγάρι. Ο Trudy and Dirk θέλουν να επισκευάσουν το αυτοκίνητο και να ξαναβγούν στους δρόμους μέσα στο 2017, έχοντας στα πλάνα τους την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία και Ινδία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...