Ford: Η γκάμα Vignale μεγαλώνει

Τα νέα S-MAX Vignale, Edge Vignale, Mondeo 5d Vignale και Kuga Vignale παρουσιάστηκαν στη Γενεύη

  • -
  • -

Τρία νέα μοντέλα και ένα concept που διευρύνουν τη γκάμα Vignale παρουσίασε η Ford στην έκθεση της Γενεύης. Το Ford S-MAX Vignale λανσαρίστηκε σε αποκλειστική ιριδίζουσα μεταλλική εξωτερική απόχρωση Vignale Milano Grigio και σε Vignale White Platinum, ενώ το Ford Edge Vignale εκτίθεται σε μία πλούσια μεταλλική, καφέ απόχρωση Vignale Ametista Scura, και σε Vignale White Platinum. Και τα δύο αυτοκίνητα φέρουν τη χαρακτηριστική, εξαγωνική μάσκα Ford Vignale με σκούρο ματ φινίρισμα και αλουμινένιο πλαίσιο. Έξυπνες στυλιστικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν το στοιχείο της αποκλειστικότητας και περιλαμβάνουν τους χρωμιωμένους προβολείς ομίχλης του Edge Vignale, το αλουμινένιο ένθετο με χαραγμένο το σήμα Vignale στην πίσω πόρτα του S-MAX και αλουμινένιες ζάντες 19 ιντσών και για τα δύο μοντέλα. Στο εσωτερικό η διάχυτη πολυτέλεια τονίζεται με καπιτονέ δέρμα Windsor διακοσμημένο με ραφή σε στυλ tuxedo. Το δερμάτινο σαλόνι διατίθεται σε απόχρωση ανοιχτού Cashmere ή σκούρου Ebony. Το δέρμα Ebony ‘ντύνει’ επίσης το κεντρικό υποβραχιόνιο, την κονσόλα και το ταμπλό το οποίο φέρει ειδικό αλουμινένιο ένθετο στην πλευρά του συνοδηγού.

Το νέο 5θυρο FordMondeo Vignale παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά τα 4θυρα και wagon μοντέλα που λανσαρίστηκαν πέρσι, φέρνοντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, με ζάντες και πλαίσια προβολέων ομίχλης σε σκούρο αλουμίνιο, και εξωτερικό χωρίς πρόσθετες λεπτομέρειες χρωμίου. Το Ford Kuga Vignale Concept από την άλλη δίνει μία γεύση από το μέλλον των πολυτελών SUV της μάρκας στην Ευρώπη. Είναι βαμμένο σε Vignale Palazzo Pearl – μία μοναδική περλέ απόχρωση - με λαμπερό σκούρο φινίρισμα στις εμπρός και πίσω ποδιές, τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και ένθετα θυρών, ενώ μία στιλπνή μαύρη απόχρωση τονίζει τον κάτω αεραγωγό και τα ένθετα των προβολέων ομίχλης. Το εσωτερικό διαθέτει μοναδικές δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, τις πόρτες και το ταμπλό με ραφή σε στυλ tuxedo. Με δέρμα είναι ντυμένο το πάτωμα του χώρου αποσκευών και το εσωτερικό της πίσω πόρτας, ενώ στις κολώνες των παραθύρων και την επένδυση οροφής χρησιμοποιείται Alcantara που προσδίδει μία σουέντ εικόνα. Το ντουλαπάκι και ο αποθηκευτικός χώρος του υποβραχιονίου φέρουν μάλλινη επένδυση ενώ η κεντρική κονσόλα βάφεται σε premium σκούρο γκρι Opale με περλέ λάμψη.

Τα μοντέλα Vignale θα περιλαμβάνουν στάνταρ το Σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 που είναι ταχύτερο και περιλαμβάνει ανασχεδιασμένη οθόνη αφής 8 ιντσών που ελέγχεται για πρώτη φορά μέσω χειρισμών ‘pinch & swipe’. Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee”, “I need petrol” και “I need to park”, οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού ή πάρκινγκ αυτοκινήτων και να βρίσκουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Το σύστημα, στη συνέχεια, καθοδηγεί τον οδηγό στον επιλεγμένο προορισμό μέσω της λειτουργίας πλοήγησης. Μία ακόμα προηγμένη τεχνολογία, το Ford Active Noise Control,* χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα στρατηγικά τοποθετημένα σε όλη την καμπίνα για να παρακολουθούν το θόρυβο του κινητήρα στο εσωτερικό, ώστε να παράγουν ακουστικά κύματα αντίθετη φάσης που εξουδετερώνουν το θόρυβο και βελτιώνουν το επίπεδο άνεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...