Yebbujana R2: Το όνομα το… αδικεί

Ένα πρότζεκτ Νοτιοκορεατών που δεν σε αφήνει αδιάφορο

  • -
  • -

Η νοτιοκορεάτικη Power Plaza παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το μικρό cabriolet αυτοκίνητο με την ονομασία Yebbujana R2. Αν και με μια πρώτη ματιά δεν μας “γεμίζει”  το μάτι, το compact μοντέλο βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο και σκιαγραφεί κάποιο μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής που ετοιμάζει η εν λόγω φίρμα.

Εξωτερικά, η σχεδίασή του είχε σκοπό να μην αφήσει κάποιον αδιάφορο κατά το πέρασμά του, ενώ -σύμφωνα με την εταιρεία- υιοθετεί τις καμπύλες ενός δυναμικούδελφινιού. Όντως, οι στρογγυλεμένες επιφάνειες και οι μικροί προβολείς θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει με τα γλυκύτατα ζωντανά της θάλασσας. Όσο για το εσωτερικό, δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θα ένιωθε άνετα, αλλά τα αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα, τα ψηφιακά όργανα και το σύστημα πολυμέσων δεν αφήνουν την πλήξη να σου χτυπήσει την πόρτα.

Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 107 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μία μπαταρία λιθίου-ιόντων 81 kW. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και το μικρό Yebbujana R2 ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 4 sec.

 Χάρη στις μικρές διαστάσεις και τη μεγάλη μπαταρία, το “πράσινο” cabrio αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει έως και 800 km με μία μόλις πλήρη φόρτιση. Μπορεί η συγκεκριμένη αυτονομία να είναι παραπλανητική, μιας και η μέτρηση πραγματοποιήθηκε με συνεχόμενη ταχύτητα 50 km/h, κάτι που πρακτικά δεν είναι εφικτό. Ωστόσο, το σύνολο του προτζεκτ σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...