Απόσυρση: Πιθανή παράταση έως τέλη Απριλίου

Παράταση στην αγωνία αγοραστών και αγοράς με νέα σενάρια… παράτασης

  • -
  • -

Νέα δημοσιεύματα στον Τύπο θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να μελετά την παράταση του μέτρου της απόσυρσης μέχρι το τέλος Απριλίου. Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΙΣΙΑ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10.000 πιστοποιητικά απόσυρσης, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με όφελος απόσυρσης.

Θυμίζουμε πως αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο οι δανειστές αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι η αγορά αυτοκινήτου θα κυμανθεί φέτος σε χαμηλά επίπεδα λόγω της γενικότερης καθίζησης της οικονομικής δραστηριότητας και πως η απόσυρση δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα, καθώς τα φορολογικά έσοδα που θα χαθούν θα είναι περισσότερα από αυτά που θα εισπραχθούν. Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει οριστικά και πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί τελικά παράταση, τότε αυτομάτως ακυρώνεται το όφελος για τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που έχουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό της απόσυρσης. Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από τον Φλεβάρη του 2010 μέχρι το τέλος του 2015, χάρη στην απόσυρση απομακρύνθηκαν από την κυκλοφορία 450.000 παλαιά επιβατικά και ελαφρά φορτηγά.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα βοηθήσει την αγορά η παράταση της απόσυρσης ή οι δανειστές έχουν δίκιο όταν λένε πως τελικά θα ζημιωθούν τα φορολογικά έσοδα; Πείτε μας την άποψή σας παρακάτω, στο poll αλλά και στα σχόλια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...