Τιμή στα «όπλα» από την Porsche 911 R (video)

Αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική και απολαυστική Porsche των τελευταίων ετών

  • -
  • -

Τιμή στο αγωνιστικό παρελθόν της αποτελεί το νέο δημιούργημα της Porsche. Πρόκειται για την 911 R, το πιο άγριο μοντέλο της, ικανό να προσφέρει, όσο κανένα άλλο απόλαυση στην πίστα. Ελαφριά κατασκευή, μόλις 1.370 κιλά, είναι η πιο ειδική έκδοση της εμβληματικής 911.

Για τις επιδόσεις της φροντίζει ο ατμοσφαιρικός 4λιτρος επίπεδος 6κύλινδρος κινητήρας. Η απόδοση φτάνει τους 500 ίππους και τα 460 Nm, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε μόλις 3,8 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 323 km/h, που την καθιστά πιο γρήγορη και από την 911 GT3 RS, από την οποία είναι 50 κιλά ελαφρύτερη.

Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Η Porsche έχει εφοδιάσει την 911 R με όλα τα καλούδια της, όπως τετραδιεύθυνση και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για μέγιστη πρόσφυση και σωστή απόδοση της μεγάλης δύναμης. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από κεραμικά φρένα που αυξάνουν την αντοχή.

Οι άνθρωποι της Porsche στην παρουσίαση έδωσαν και μια άλλη διάσταση για το πιο σπορ μοντέλο τους. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν ότι μπορεί να είναι σχεδιασμένο για τις πίστες, αλλά μπορεί να κινηθεί και μέσα στην πόλη χωρίς να προβληματίσει τον οδηγό του. Για τον λόγο αυτό τοποθέτησαν μια αεροτομή που αναπτύσσεται, αντί για μια σταθερή που θα περιόριζε την ορατότητα. Τέλος, σπορ είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με ελαφριά καθίσματα, που προσφέρουν κορυφαία στήριξη, αλλά και οθόνη αφής, όσον αφορά τον τομέα της άνεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...