McLaren 570GT: Ένα «καθημερινό» αυτοκίνητο (video)

Μια McLaren με… χώρους αποσκευών

  • -
  • -

Μετά την 570S Coupe και 570C Coupe, η McLaren αποκάλυψε και το 3ο μοντέλο της οικογένειας Sport Series, τη νέα 570GT, η οποία βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης. Σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα, η νέα προσθήκη σχεδιάστηκε ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο και άνετο στο ταξίδι. Βέβαια, μην περιμένετε να απολαμβάνεται εξορμήσεις με όλη την οικογένεια, αφού παραμένει ένα σπορ διθέσιο μοντέλο. Ωστόσο, το τζάμι στο πίσω τμήμα της 570GT, φέρει τεχνολογία SSF, η οποία απορροφάει τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υψηλή ηχομόνωση. Κατά το άνοιγμά της όμως, εκεί είναι το "ζουμί" της υπόθεσης, αποκαλύπτεται ένας ελεύθερος χώρος που φτάνει τα 220 lt, ενώ ο χώρος αποσκευών στο εμπρός μέρος παραμένει στα 150 lt.

Η νέα 570GT εφοδιάζεται με τον V8 biturbo 3.8 κινητήρα των 570 ίππων και 600 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και η κίνηση προέρχεται από τους πίσω τροχούς, ενώ παρέχει 3 διαφορετικές χαρτογραφήσεις: Normal, Sport και Track. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,4 sec.

Τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη προέρχονται από τα υπόλοιπα coupe μοντέλα της σειράς, με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στην ανάρτηση, η οποία «μαλάκωσε» κατά 15% εμπρός και 10% πίσω με στόχο την αύξηση της άνεσης των επιβατών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...