Αυτοκίνητο που θα πληρώνει… μόνο του

Προχωρημένες τεχνολογίες αναπτύσσει η VISA σε συνεργασία με τη Honda

  • -
  • -

Αναμφίβολα, μετά τα capital controls το «πλαστικό» χρήμα έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα μας, ενώ οι περισσότερες συναλλαγές μπορούσαν/μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο ηλεκτρονικά. Αυτή η ιστορία δεν μας έδειξε μόνο μια κλεφτή ματιά στο… μέλλον (όχι μόνο στη χώρα μας), αλλά παράλληλα σημαντικές εταιρείες προωθούν νέες τεχνολογίες, διευκολύνοντας τον χρήστη στις καθημερινές του συναλλαγές.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η VISA, η οποία σε συνεργασία με τη Honda αναπτύσσει ένα νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικών συναλλαγών, που χωρίζονται σε δύο πρότζεκτς. Το πρώτο αφορά τον ανεφοδιασμό καυσίμου και συγκεκριμένα όταν η στάθμη του καυσίμου φτάσει σε χαμηλό επίπεδο, το αυτοκίνητο σε ειδοποιεί και σε παροτρύνει να κατευθυνθείς στο πλησιέστερο ( ή στο φθηνότερο)  πρατήριο. Το προηγμένο σύστημα του αυτοκινήτου αναλαμβάνει… «δράση». Υπολογίζει το κόστος του καυσίμου, ολοκληρώνει τη συναλλαγή και αν σε ενδιαφέρει σου… παραγγέλνει και καφεδάκι! Πώς τον πίνετε παρακαλώ;

Το δεύτερο demo αφορά την πληρωμή των σταθμών παρκαρίσματος. Το ενσωματωμένο σύστημα του αυτοκινήτου σε ενημερώνει πόσο κοστίζει η παραμονή σου στη θέση στάθμευσης, τις επιλογές που έχεις και ολοκληρώνει τη συναλλαγή χωρίς να ασχοληθεί ο χρήστης καθόλου με κάρτες και… κέρματα. Σε περίπτωση που ξεπεράσεις το όριο παραμονής στάθμευσης, το «αυτοκίνητο» πληρώνει από μόνο του το πρόσθετο κόστος για την αποφυγή κάποιο προστίμου.

Τα παραπάνω demo παραμένουν ως πρωτότυπα συστήματα υπό ανάπτυξη, ενώ δεν αποτελούν τίποτα το «τραβηγμένο» για να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...