Η νέα Pagani Huayra BC με 789 PS

Ένα ακόμα «θηρίο» της φίρμας με 1.098 Nm ροπής

  • -
  • -

Πάνω που καταφέραμε να προφέρουμε το μοντέλο Huayra της Pagani, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει την έκδοση Benny Caiola. Προτιμούμε όμως να την ονομάζουμε χάρη συντομίας και… ασφάλειας (δεν είναι να μπερδεύεσαι με αυτά) «BC».  Το σκληροπυρηνικό supercar έχει αναβαθμιστεί κατά 60 ίππους σε σχέση με την απλή Huayra, η οποία εφοδιάζεται με ένα biturbo 6λιτρο V12 μοτέρ. Πιο συγκεκριμένα, το μηχανολογικό σύνολο της AMG αποδίδει πλέον 789 ίππους και 1.098 (!) Nm ροπής. Ποιο κιβώτιο όμως θα μπορούσε να διαχειριστεί τη ροπή αυτή; Ακόμα μια σημαντική αναβάθμιση είναι και το επόμενης γενιάς 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο της Xtrac, το οποίο έρχεται με ανθρακονημάτινα εξαρτήματα. Το βάρος του κιβωτίου είναι κατά 40% ελαφρύτερο, ενώ οι αλλαγές των ταχυτήτων πραγματοποιούνται σε μόλις 75ms.

Οι μηχανικοί της Pagani έβαλαν σε πρόγραμμα "αδυνατίσματος" την Huayra BC, η οποία έχασε σχεδόν 132 κιλά με αποτέλεσμα να φτάσει τα 1.218 κιλά. Η μείωση του βάρους οφείλεται κυρίως στις ζάντες (9 κιλά λιγότερα) και στο σύστημα εξαγωγής (7,1 κιλά λιγότερα). Ακόμα, το σύστημα ανάρτησης είναι κατά 50% ελαφρύτερα και 20% ισχυρότερα σε σχέση με το απλό μοντέλο σύμφωνα με την ιταλική φίρμα.

Σχεδιαστικά δεν έχει αλλάξει, ωστόσο αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν προστεθεί στη νέα έκδοση, κάτι που θα βοηθήσει το supercar να… παραμείνει στον δρόμο στις υψηλές ταχύτητες. Δεν έχουμε ακόμα επίσημες μετρήσεις από την εταιρεία για τις επιδόσεις του μοντέλου, αλλά υποθετικά τη διαδικασία 0-100 km/h μπορεί να την ολοκληρώσει σε περίπου 3 sec.

Μόλις 20 μονάδες θα κατασκευαστούν από το υπερ-θηρίο, αλλά ήδη έχουν πουληθεί στα 2,3 εκατομ. ευρώ το καθένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...