Κοντά στην τελική μορφή το νέο Renault Alpine

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αναβίωση ετοιμάζει η Renault, που θα είναι έτοιμη μέσα στο 2016

  • -
  • -

Η Renault αποκάλυψε το πρωτότυπο Alpine Vision, το οποίο θα περάσει στην παραγωγή λίγο πριν το τέλος του 2016. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία, το concept αντιπροσωπεύει το 80% της έκδοσης παραγωγής ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού διαθέτει ρετρό χαρακτήρα με μοντέρνες πινελιές. Η Alpine χαρακτηρίζει το Vision concept ως το υψηλών επιδόσεων μοντέλο, με κομψή σχεδίαση, ελαφριά κατασκευή και προορίζεται καθαρά για οδηγική απόλαυση. Θα είναι κεντρομήχανο και το βάρος του (σύμφωνα με φήμες) δεν θα υπερβαίνει τα 1.100 κιλά.

Όσον αφορά το μηχανολογικό τμήμα, η Alpine δεν έχει ενημερώσει με το τι πρόκειται να εφοδιάζει το σπορ μοντέλο, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον 1.6 turbo κινητήρα της τελευταίας γενιάς Clio RS. Δεν αποκλείεται όμως κάτω από το καπό του να βρίσκεται και ένας υπερτροφοδοτούμενος 1.8 κινητήρας, ο οποίος θα φτάνει τους 300 ίππους.

Το εσωτερικό του κρατάει ένα μινιμαλίστικο στιλ, με ελάχιστα κουμπιά και λιγότερους διακόπτες. Μία επίσημη εικόνα από το αυτοκίνητο παραγωγής θα έχουμε πριν το τέλος του 2016 με το γαλλικό σπορ μοντέλο να ξεκινάει τις πωλήσεις του το δεύτερο 3μηνο του 2017. Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ανταπόκριση, τότε είναι πολύ πιθανό να προκύψουν στο μέλλον και περισσότερα μοντέλα από την γαλλική φίρμα, ακόμα και SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...