Νέος 2λιτρος diesel από τη Mercedes-Benz

Οι Γερμανοί αντικαθιστούν τον 2.1d με ένα πιο αποδοτικό 2λιτρο diesel κινητήρα

  • -
  • -

Ένας νέος 2λιτρος turbodiesel έρχεται να πάρει τη θέση του κάτω από το καπό της E 220d μέσα στην Άνοιξη. Αυτός είναι ο πρώτος, εξ ολοκλήρου αλουμινένιος 4κύλινδρος diesel κινητήρας, ο οποίος είναι σε σχέση με τον 2.1 που αντικαθιστά 13% πιο οικονομικός.

Εκτός από τη χωρητικότητα που μειώθηκε στα 2,0 λίτρα από τα 2,1 οι Γερμανοί μηχανικοί περιόρισαν σημαντικά και το βάρος του και πιο συγκεκριμένα έπεσε από τα 202,8 στα 168,4 κιλά. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι πιο ήσυχος και με λιγότερους κραδασμούς.

Βελτιωμένη είναι και η απόδοση, που έφτασε από του 170 ίππους του 2.1, στους 195 ίππους στο νέο κινητήρα. Η ροπή αγγίζει τα 400 Nm και αποδίδεται στο σύνολό της και σταθερά από τις 1.600 έως τις 2.800 rpm. Για τη μετάδοση φροντίζει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Mercedes-Benz, με τις εννέα σχέσεις.

Η E 220d θα επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 7,3 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 240 km/h. Η Mercedes-Benz υπογραμμίζει ότι οι νέοι της κινητήρες θα είναι εξελιγμένοι έτσι ώστε να πληρούν τις νέες μετρήσεις που θα γίνονται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (RDE - Real Driving Emissions).

Ο OM 654, όπως είναι η ονομασία του κινητήρα θα αποτελεί μέρος της νέας οικογένειας αποδοτικών diesel κινητήρων που θα χρησιμοποιηθεί σε όλη τη γκάμα μοντέλων της Mercedes-Benz, τόσο στα επιβατικά, όσο και στα Van. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα αποδίδει ανάλογα την περίσταση και διαφορετικές τιμές, ενώ θα συνδυάζεται με όλα τα μοντέλα, ανεξάρτητα από τη μετάδοση, εμπρός πίσω ή τετρακίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...