Το νέο Opel Mokka X στη Γενεύη

Πρεμιέρα στη Γενεύη, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το φθινόπωρο

  • -
  • -

Η Opel παρουσίασε το νέο Mokka X στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το «φρεσκαρισμένο» μικρό crossover της εταιρείας. Σχεδιαστικά, υιοθετεί πιο κομψές γραμμές και στο κάτω εμπρός μέρος φέρει νέα γρίλια με οριζόντιες γραμμές. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, η γερμανική φίρμα έχει εμπρός φώτα LED με αυτόματο σύστημα προσαρμογής (adaptive), καθώς και πίσω φώτα τύπου LED. Επίσης, στα εμπρός φανάρια υπάρχουν ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας, τα οποία διαθέτουν και νέο σχήμα, που θυμίζουν φτερά. Ακόμα, αυξήθηκαν οι επιλογές στην χρωματική παλέτα με φρέσκες επιλογές, όπως είναι το νέο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό του συναντάμε ένα νέο ταμπλό, το οποίο δεν απέχει πολύ από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Astra και προσφέρεται είτε με 7 είτε με 8 ιντσών οθόνη αφής, από το οποίο μπορεί κανείς να ελέγχει το νέο infotainment σύστημα της εταιρείας.

Κάτω από το καπό του νέου Mokka X θα βρίσκεται αρχικά ένας 1.4 turbo βενζινοκινητήρας των 152 ίππων (ίδιος με αυτόν που εφοδιάζεται το νέο Astra), ο οποίος συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων . Για την καλύτερη αυτονομία, το μοτέρ διαθέτει και σύστημα start/stop, ενώ η ροπή κατανέμεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μόνιμης τετρακίνησης και στους δύο άξονες. Επίσης, θα προσφέρεται και με πετρελαιοκινητήρες 1.6 των 110 και 136 ίππων.

Στον προαιρετικό κατάλογο του μοντέλου υπάρχει και το νέο σύστημα Opel Eye, καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα αναγνώρισης σηματοδοτών, σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης και προειδοποίησης αλλαγής  λωρίδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...