Αυτή είναι η ισχυρότερη Jaguar F-Type

Διέρρευσε η νέα Jaguar F-Type SVR στο διαδίκτυο

  • -
  • -

Η βρετανική εταιρεία χαρακτηρίζει τη νέα έκδοση της F-Type ως το “υπέρτατο σπορ αυτοκίνητο” και φέρει νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς σε σχέση με την απλή έκδοση. Η νέα F-Type SVR έχει αεραγωγούς και στο καπό και στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μία ξεχωριστή αεροτομή, η οποία αυτορυθμίζει το ύψος της αναλόγως με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Επίσης, πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου και το σύστημα εξαγωγής είναι από αλουμίνιο.

Το εσωτερικό του δεν διαφέρει από την απλή F-Type, ωστόσο για να… κάνει τη διαφορά εξοπλίζεται με διαφορετικό σπορ τιμόνι, αλουμινένιες λεπτομέρειες και (ακόμα πιο) σπορ καθίσματα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο supercharged V8 κινητήρας των 5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης, επιτρέποντας στο σπορ coupe μοντέλο να επιταχύνει και να φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 3,7 sec. Η τελική ταχύτητα έρχεται στα 322 km/h. Ίδια επίδοση σημειώνει και η “ανοιχτή” F-Type SVR, με τη διαφορά ότι η τελική ταχύτητα μειώνεται κατά 10 km/h.

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στα συστήματα πέδησης και ανάρτησης, ενώ προσφέρεται και με ηλεκτρονικό διαφορικό μπλόκε.

Οι πωλήσεις του hot μοντέλου θα ξεκινήσουν στην Ολλανδία τον Μάιο, ενώ η τιμή είναι ακόμα άγνωστη προς το παρόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...