Κλασικό Mini με κινητήρα Honda VTEC

Ένα Mini του 1977 σε κατάσταση εργοστασιακή κρύβει κάτι εντυπωσιακό κάτω από το καπό του

  • -
  • -

Η αλλαγή κινητήρα σε κλασικό Mini δεν είναι κάτι σπάνιο, αφού αρκετοί φίλοι του βρετανικού μικρού που αρέσκονται στις μετατροπές επιχειρούν κατά καιρούς διάφορους συνδυασμούς. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι ότι πιο τρελό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει αρκετό ενδιαφέρον ο συνδυασμός που έκανε ο ιδιοκτήτης του.

Πάντρεψε το κλασικό Mini με τη χαρακτηριστική οδική συμπεριφορά, με το «νεύρο» ενός VTEC κινητήρα της Honda. Δεν είναι η αγριότερη μορφή του, αλλά μια 1,5 λίτρων με έμφαση στην οικονομία. Η απόδοσή του πάντως για τη συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε με λίγο… «σκάλισμα», τους 130 ίππους.

Αν σε αυτή την εξίσωση βάλετε και το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου μπορείτε να φανταστείτε (αφού δεν τις ανακοινώνει ο ιδιοκτήτης του) τις επιδόσεις που θα έχει αυτό το ξεχωριστό Mini. Αλλαγές έχουν γίνει και στο πλαίσιο, με νέες βάσεις, αναρτήσεις και δεσίματα. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κάτοχο του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακό, τόσο που το κοστολόγησε περίπου στα 23.900 δολάρια, όσο το έβγαλε και στην αγγελία προς πώληση, τα οποία παρεμπιπτόντως τα πήρε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...