Aurelio: Το supercar των Φιλιππίνων (+Video)

Οι «δημιουργοί» του είναι ηλικίας 22, 25 και 37 ετών και έχουν πολύ πάθος για το αυτοκίνητο

  • -
  • -

Εδώ και πολλά χρόνια, η κατηγορία των supercars είναι αναμφίβολα ιταλική υπόθεση (βλέπε Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani κλπ.). Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή υπεραυτοκινήτων, όπως είναι οι Porsche, Koenigsegg κ.ά.

Στο «παιχνίδι» των supercars φαίνεται να μπαίνουν και άλλες χώρες, που πρώτη φορά ακούμε. Η Aurelio αποφάσισε να παρουσιάσει το πρώτο υπεραυτοκίνητο των Φιλιππίνων. Πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο Kevin και ο Bryan Factor, 22 και 25 ετών, καθώς και ο Brendan Aurelio 37 χρονών. Ο πρώτος σχεδίασε τα μηχανικά μέρη, ενώ ο Aurelio είναι υπεύθυνος για την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου. Τέλος, ο Bryan είναι ο επιχειρηματικός «εγκέφαλος» πίσω από την εταιρεία με μεγάλη εμπειρία επάνω στο marketing. Οι τρεις τους μοιράζονται το ίδιο πάθος για το αυτοκίνητο και αποφάσισαν να κάνουν το πάθος και… εταιρεία με ένα (προς το παρόν) νέο supercar "μεγαλωμένο" στις Φιλιππίνες.

Το Aurelio προσφέρεται σε δύο μηχανολογικά σύνολα. Με δεδομένο ότι η startup εταιρεία δεν έχει μεγάλο κεφάλαιο να διαθέσει για κινητήρες, εφοδιάζει το εντυπωσιακό μοντέλο είτε με τον V-TEC της Honda (του Civic Si) είτε με τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα της Mitsubishi (4G63T). Ο τελευταίος αποδίδει πάνω από 500 ίππους, επιτρέποντας στο Aurelio να φτάσει την τελική ταχύτητα των 290 km/h. H κατασκευή του είναι από ανθρακόνημα και fiberglass γι’αυτό και το βάρος του περιορίζεται στα 632 κιλά, ενώ πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου της Rota.

Το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από εξαιρετικό, αφού σχεδιαστικά μαγνητίζει πολλά βλέμματα και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή με μια προσιτή τιμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...