Τετρακίνητη η επόμενη BMW M5

Με την ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους η BMW σκέφτεται σοβαρά να βάλει τετρακίνηση στην επόμενη M5

  • -
  • -

Για μια ακόμα φορά η φήμη για τετρακίνηση στην επόμενη γενιάς της M5 έρχεται να στοιχειώσει τα όνειρα των φίλων της BMW. Έχει ακουστεί και άλλες φορές κάτι σχετικό, αλλά όπως γράφουν οι φίλοι της BMW στο blog τους, τώρα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις από την πλευρά των Γερμανών να υιοθετήσουν αυτή τη φιλοσοφία.

Για τους πιο σκληροπυρηνικούς ακούγεται ότι η τετρακίνητη έκδοση θα έρχεται παράλληλα με την πισωκίνητη, τουλάχιστον στην αγορά της Ευρώπης, αφού στην Αμερική θα διατίθεται αποκλειστικά με σύστημα xDrive. Αυτό όμως δεν θα κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δυο άξονες, σε ποσοστό 50-50, αλλά θα στέλνει δύναμη στους εμπρός τροχούς, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του ο Franciscus van Meel, υπεύθυνος του τμήματος M και πρώην αφεντικό του Audi RS division, είχε αναφέρει: «δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον όρο τετρακίνηση, γιατί συνδέεται με επιδόσεις σε ευθεία, στερώντας κομμάτι της οδηγικής απόλαυσης στο μυαλό του κόσμου. Αν κινηθούμε προς της κατεύθυνση της τετρακίνησης, για εμάς αυτή θα είναι εντελώς διαφορετική εκτέλεση, αφού, στην πράξη θα είναι ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο, με περισσότερη πρόσφυση».

Τέλος, όσον αφορά τον κινητήρα, αυτός αναμένεται να παραμείνει ο V8 τούρμπο των 4,4 λίτρων, με απόδοση όμως που θα φτάνει σχεδόν τους 600 ίππους. Θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων και θα διαθέτει καλύτερες επιδόσεις, χάρη και στη μείωση του βάρους που θα γίνει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...