Νέο Genesis G90

Η νέα ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας

  • -
  • -
Hyundai Equus


Αποτελεί τη λιμουζίνα της Hyundai και από το 1999 έως και το 2016 παρουσιάστηκαν δύο γενιές (1999-2009 και 2009-2016). Το τετράπορτο sedan μοντέλο κατασκευάζεται στην Νότια Κορέα και η ονομασία Equus προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «άλογο». Η πρώτη γενιά εφοδιαζόταν με μοτέρ από 3.0 έως και 4.5 και η δεύτερη από 3.8 έως και 5λιτρο.

Το νέο πολυτελές μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας ακούει στο όνομα Genesis G90 (EQ900 για την αγορά της Κορέας), αντικαθιστώντας το Equus. Αναλαμβάνει τα ηνία του τίτλου της ναυαρχίδας για τη νέα πολυτελή μάρκα Genesis, η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Hyundai.

Η σχεδίαση του έχει γίνει πιο μοντέρνα σε σχέση με τον προκάτοχό του, κάτι που ενισχύει τη θέση του στο παρόν. Ξεχωρίζει από το μακρύ καπό και την εξαγωνική γρίλια, ενώ οι πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου δίνουν στο πολυτελές μοντέλο περισσότερο… στιλ. Αίσθηση προκαλούν και τα πίσω φανάρια, που έχουν κάθετη σχεδίαση, ενώ αγκαλιάζουν ταυτόχρονα το πλαϊνό τμήμα.

Η luxury αίσθηση δεν λείπει από το εσωτερικό του νέου G90, μιας και χρησιμοποιείται δέρμα και ξύλο. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ότι θέλει από τις ταμπλέτες 9,2 ιντσών που βρίσκονται πίσω από τα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Η κεντρική κονσόλα ξεκινάει από εμπρός και φτάνει μέχρι και πίσω, όπου μπορούν οι επιβάτες να διαχειριστούν τόσο τα ηλεκτρικά τους καθίσματα όσο και άλλες ηλεκτρονικές ευκολίες. Στο εμπρός τμήμα, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να χειριστούν το σύστημα πολυμέσων μέσω μιας οθόνης 12,3 ιντσών. Όσο για θέμα άνεσης, οι πίσω επιβάτες έχουν πλέον περισσότερο χώρο για τα πόδια τους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, αφού το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 115 mm, φτάνοντας συνολικά τα 3160 mm.

Κάτω από το καπό του Genesis G90 βρίσκονται οι κινητήρες 3.8 Lambda V6 GDi, 3.3 Lambda V6 T-GDi και ένας 5λιτρος Tau V8. Σε όλες τις εκδόσεις, η πίσω κίνηση είναι στάνταρ, ωστόσο το 5λιτρο G90 μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα τετρακίνησης Η-TRAC.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 αναμένεται να λανσαριστεί στην κορεάτικη αγορά, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες το G90 θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...