Ένα θηρίο 500 ίππων από τα Αραβικά Εμιράτα

Ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό με άδεια κυκλοφορίας στον δρόμο είναι το Zarooq Sand Racer

  • -
  • -

Σχεδιασμένο και φτιαγμένο στα Αραβικά Εμιράτα, για ανθρώπους… με βαθιές τσέπες, αυτό το θηρίο έχει άδεια να κυκλοφορεί στον δρόμο, αλλά και να αλωνίζει τις σκληρές ερήμους της άγονης αυτής χώρας. Σύμφωνα με την Zarooq Motors, την εταιρεία κατασκευής, το Sand Racer είναι το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ειδικά για τις ερήμους.

Συνδυάζει τις δυνατότητες ενός σκληροτράχηλου off road μοντέλου, με τις επιδόσεις ενός σπορ μοντέλου. Τεχνικά, πρόκειται για ένα δίπορτο, διθέσιο μοντέλο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το οποίο αδιαφορεί εντελώς για την πρακτικότητα, βάζοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του την οδηγική απόλαυση.

Ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά και έχει κατανομή βάρους 40:60 ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα, με τη μετάδοση να περνάει στους πίσω τροχούς και την «καθαρή» απόσταση από το έδαφος να φτάνει τα 315 mm. Στην πλάτη του οδηγού θα είναι τοποθετημένος ένας V6 κινητήρας 3,5 λίτρων με περισσότερους από 300 ίππους και 370 Nm ροπής, όσον αφορά τη βασική έκδοση, με την ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, να διαθέτει πάνω από 500 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρωτότυπο μοντέλο θα είναι έτοιμο μέσα στον Ιανουάριο του 2016. Για την παραγωγή υπολογίζουν να κατασκευάσουν περίπου 20 αυτοκίνητα, μέσα στην ίδια χρονιά, με την ενδεικτική τιμή να υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια. Εκτός από τη διασκέδαση, το Zarooq Sand Racer θα διαθέτει ευκολίες και ανέσεις, όπως αυτόματο κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων και… εφεδρικό τροχό κανονικών διαστάσεων. Αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, λίγο αργότερα αναμένεται να παρουσιάσουν μια έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, για τέσσερις ενήλικες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...