Επετειακή Mercedes-AMG A45 για το πρωτάθλημα στην F1

Στα χρώματα του μονοθεσίου της F1 θα είναι βαμμένη η ειδική έκδοση της A45

  • -
  • -

Σε μια εκδήλωση που θα γίνει στη Yas Marina του Abu Dhabi, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος αγώνας της Formula1 για φέτος, θα παρουσιαστεί η επετειακή έκδοση της A45. Αφιερωμένη στα πρωταθλήματα που κατάκτησαν αυτή τη χρονιά, τόσο κατασκευαστών, όσο και οδηγών, η Mercedes-AMG A45 4Matic Petronas 2015 World Champion Edition, όπως θα είναι η πλήρης ονομασία της θα διακρίνεται για τα χρώματα, όμοια με αυτά του μονοθεσίου της F1.

Βαμμένη σε petrol πράσινο, με μαύρες γραμμές, μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, ειδικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, με μια μεγάλη «φτερούγα» στο πίσω μέρος να κλέβει την παράσταση. Επίσης, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παραγγείλουν σε ασημί μεταλλικό και σε δυο ακόμα αποχρώσεις του γκρι.

Ανεξάρτητα από το χρώμα, όλες οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών σε γκρι, με πράσινο περίγραμμα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πακέτα, Exclusive, AMG Dynamic Plus, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα AMG Performance καθίσματα, με επενδύσεις από δέρμα και πακέτο νυκτός. Στο εσωτερικό επίσης ξεχωρίζει το σπορ τιμόνι, ντυμένο με μικροΐνες, ραμμένο με πράσινη κλωστή, χρωματική λεπτομέρεια που συναντάμε στο υποβραχιόνιο και στους αεραγωγούς.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα να αποδίδει 381 ίππους και 475 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος 4MATIC. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε μόλις 4,2 sec. Συνεχίζοντας με αριθμούς, η τιμή της Mercedes-AMG A45 PETRONAS 2015 World Champion Edition στη Γερμανία που ξεκινά της εμπορική της πορεία τον Ιανουάριο του 2016, θα είναι 65.402 για την πράσινη και 66.818 ευρώ για την γκρι. Προλάβετε, γιατί η παραγωγή σταματάει λίγους μήνες μετά, τον Μάιο του 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...