Ο F.Alonso για τους κινητήρες της Honda

Ο Ισπανός πιλότος πιστεύει ότι είναι ένα πρόβλημα, το οποίο η ιαπωνική εταιρεία θα λύσει

  • -
  • -

Η ιαπωνική εταιρεία επέστρεψε φέτος στη Formula 1 τροφοδοτώντας τη McLaren με κινητήρες, ωστόσο η ομάδα δεν φαίνεται να ξεχωρίζει στην κατάταξη της αγωνιστικής σεζόν. Ο πιλότος της McLaren-Honda, Fernando Alonso, αντιμετώπισε μέχρι τώρα αρκετές δυσκολίες με το μονοθέσιό του και ο -δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- ζει την χειρότερη σεζόν μέχρι σήμερα από τότε που αγωνιζόταν ως «rookie».

Σχετικά με την κίνηση της Honda, που προσέλαβε μηχανικούς εκτός του χώρου της F1 για το μηχανολογικό σύνολο, ο Ισπανός δήλωσε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να αποβεί «μοιραία» ή το αποτέλεσμα να είναι τελικά ένα… νικητήριο μονοθέσιο. Ο ίδιος δηλώνει βέβαια αισιόδοξος, ενώ θεωρεί ότι αν σκεφτούν οι μηχανικοί «έξω από το κουτί» ίσως να μπορέσει να ξεφύγει από το κατεστημένο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι να «αντιγράψεις» την Mercedes, ίσως την πλησιάσεις, αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να την ξεπεράσεις.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που θέλουν την McLaren να αντιγράφει αεροδυναμικές πατέντες από τους ανταγωνιστές της, ο Alonso αναφέρει ότι οι σχεδιαστές της ομάδας του δεν έχουν κάτι τέτοιο ανάγκη και ότι το μόνο μελανό σημείο είναι προς το παρόν ο κινητήρας, ο οποίος μόλις βρεθεί η μαγική συνταγή το αποτέλεσμα θα αλλάξει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...