Η Kia παρουσιάζει το υβριδικό SUV Niro

Νέα πράγματα στους κόλπους της κορεατική φίρμας φέρνει το πρωτότυπο Niro Hybrid

  • -
  • -

Ένα μικρό SUV, με υβριδική τεχνολογία, αυξημένες δυνατότητες κίνησης και μοντέρνα σχεδίαση παρουσιάζει η Kia. Πρόκειται για το Niro Hybrid Utility Vehicle, το οποίο βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα compact SUV, η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το Niro Hybrid θα αποτελέσει τον προπομπό για τα μελλοντικά μοντέλα της Kia. Φτιαγμένο για να εκπληρώσει τις υψηλές φιλοδοξίες της φίρμας, διακρίνεται για το αεροδυναμικό του σχήμα, με τις νέες στιλιστικές λεπτομέρειες που θα χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Kia στο άμεσο μέλλον. Τα σχεδιαστικά κέντρα της Kia στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και στη Namyang της Νότιας Κορέας επιμελήθηκαν αυτό το concept, που διαθέτει τη νέα χαρακτηριστική μάσκα, την οποία η φίρμα ονομάζει «μύτη της τίγρης».

Ένας μεγάλος στόχος που έχει επίσης θέσει η εταιρεία είναι η δημιουργία ενός οικολογικού χαρακτήρα για το μοντέλο της, που θα κινείται με ένα υβριδικό σύστημα. Τη βάση θα αποτελεί ο νέος κινητήρας  «Kappa» βενζίνης 1,6 λίτρων, με απόδοση 105 ίππων και 147 Nm ροπής, με μπαταρία 1,56 kWh πολυμερών λιθίου και 32 kW ηλεκτρικό ρεύμα. Η δύναμη θα περνάει στο δρόμο μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 90 gr/km. Στα πλάνα υπάρχει και μια έκδοση Plug-in Hybrid, που θα φορτίζεται από οικιακό ρεύμα.

Το Kia Niro Hybrid Utility Vehicle δεν θα μείνει απλώς ένα πρωτότυπο, αλλά θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2016. Θα κατασκευάζεται στη μονάδα της Kia στο Hwasung στην Κορέα και θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές, μαζί με τη δική μας στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...